Zondag 18 september 1983, terug op Cherokee Campground, Cherokee, N.Carolina

Uitgeslapen. Daarna naar de Ocanaluftee Indian Village, waar allerlei oude ambachten beoefend worden. Een levend dorp van rond 1750. Heel interessant, Er naast een Indian kruidentuin, bloemen- en groententuin. Heerlijk wandelen in de geur van brandend hout. Bij alle ambachten smeult een houtvuurtje. In de nabijgelegen tuinen ruik je dat.

 

 

Na het bezoek rijden we een heel stuk over de Blue Ridge Parkway. Prachtig weer. geen commercieel verkeer. Er zijn veel uitzichtpunten. We hebben nog een bergtop beklommen; de Waterrock Knob. Via de oude 19 weer terug. In Silva boodschappen gedaan. Nog een deken gekocht en pizza met saladbar gegeten. We zijn te laat bij het Smoky Mountains Center (net 6 uur geweest) om ons aan te melden voor de primitieve camping. We staan nu weer gezellig op de eerste camping in Cherokee.

 

         

        

Maandag 19 september, Pigeon Force, Tennessee

Vandaag de Smoky Mountains over. Bij het informatiecentrum bekijken we een oude pioniersboerderij. Heel leuk, met boerin en boer in begin 20e eeuwse kledij. Een paard, koe, kalf, varken, poes, bijen, kippen, eenden en kalkoenen. We wandelen halverwege een halve mijl de berg op naar een uitkijktoren. Het hoogste punt is Clingmans Dome 6642 ft (±2000 m). Aan de andere kant weer een infocenter. Deze heeft een zeer interessante expositie over de flora en fauna in de Smokies. Een korte film, dia's van de bloemen. Er zijn opgezette dieren. Wij zagen gisteren woodchucks, blijkt nu. We zien slangen, hagedissen, vogels, vissen enz.

In Gatlinburg een dure stop voor informatie. $ 1 voor minder dan 10 minuten. Daarna in Pigeon Force eindelijk een postkantoor. De camping is zeer druk. We staan in rijen naast elkaar. Toch nog gezellig contact met de buren. Mensen uit Illinois, een man van 74 met dochter en schoonzoon. Er staat nu 42.360,1 mijl op de teller.

 

Dinsdag 20 september 1983, KOA campground Sweetwater Valley, Sweetwater, Tennessee

Vandaag naar Sweetwater. Niet zo ver, zo'n 87 mijl. Onderweg picknicken we en bezoeken we een oud fort: Fort Loudoun. Weer een interessant Visitorcenter met videotoelichting over de geschiedenis. Het fort is samen met Cherokee door de Engelsen opgezet tegen de Fransen. Later keerden ze zich samen tegen de Cherokee indianen. Het fort lag aan de Little Tennessee River, tegenwoordig ook aan het stuwmeer. We zijn vroeg, 2 uur, bij de Lost Sea. Er komt net een regenbui over. We besluiten door te rijden naar de KOA camping, zeven mijl verderop. Daar houden we eerst grote wasdag. Twee wasmachines vol. Onderwijl spelen we in de speeltuin en zwemmen we, dwz ik niet. Leen, Paco en Mateo wel. 's Avonds hebben we ook nog tijd voor een wandeling en even spelen, waarna Mateo meteen inslaapt. Gelukkig maar, want hij was erg chagrijnig vandaag. Steeds zo driftig gillen. Vannacht was hij ook zo'n 2,5 uur wakker, met het gevolg dat Leen en ik ook niet uitgeslapen waren vandaag.

 

Woensdag 21 september 1983, Norris Dam State Resort Park, Tennessee.

Vannacht regen, niet koud.  We slapen allemaal de hele nacht door en lekker lang.

We rijden als eerste naar The Lost Sea. Beslist de moeite waard, wel prijzig. $ 4,50 pp. Het giet als we buiten komen, daarom geen nevenactiviteiten meer. Ook geen treinrit tot Paco's spijt.

 

 

Op weg dus. We doen iets extra's. Afwijkend van de route rijden we noord naar Norris Dam State Park. Tennessee is het land van de stuwmeren en de daardoor opgewekte elektriciteit. Dat lijkt ons interessant. Onderweg vullen we de voorraad aan in Lenoir City. Dit is ook ons eerste Special Delivery adres. We beheersen ons en gaan nu nog niet op zoek naar het postkantoor. Morgen pas.

De Norris Dam bekijken we aan alle kanten. Ook de krachtcentrale zelf is open voor bezoekers. Daarna rijden we de dam over naar de campground. Weer fijn in de bossen met een leuke playground. Paco en Mateo gelukkig. Kosten $ 6,50, die de parkranger(vr.) later in de RV komt innen. Het is fris geweest, de hele dag. Tot in de middag steeds regen en zwaar bewolkt. Tegen de avond komt de zon door en wordt het helder, maar het blijft fris. We beginnen aan de kachel te denken....

 

 

Donderdag 22 september 1983, Falls Creek Falls, State Park Tennessee

Het is zo koud, dat we de kachel aandoen. 12º binnen, brrr.... Het wordt een stralend zonnige dag. Het frisse windje blijft echter. We rijden meteen naar Lenoir City en halen onze eerste post op. Vier brieven van de families de Putter, Dieleman, Groesbeek en vd Bos. Gezellig allemaal. Geen nummerplaat nog. Dat wordt morgen bellen naar Fort Lauderdale.

Van Lenoir City via een very scenic route naar Fall Creek Falls State Park. Onderweg rijden we even helemaal verkeerd. Bij het draaien blijft de reservebandhoes in het prikkeldraad hangen, dat geeft een paar beste winkelhaken.

F.C.F. is het 2e grootste State Park van Tennessee. Er is weer een prachtig Nature Center met dia's, opgezette dieren, een bijenkorf achter glas enz. In de buurt watervallen en rots cascades. Het is leuk wandelen er naar toe. Erover kan ook, want er is niet zoveel water op dit moment. Het is abnormaal droog geweest hier de laatste tijd. We kamperen weer goedkoop $ 6.50

 

Vrijdag 23 september 1983, Nashville, Tennessee

Eerste nachtvorst, binnen is het 7ºC. Leen heeft kans gezien de autoheater weer draaiend te krijgen. We rijden warm. Bij het afsluiten van de waterleiding op de camping, merkt Leen dat er een lek is (de waterdruk op de camping was superhoog) in de warmwatertank. Dat betekent een RV center opzoeken. Halverwege de route is er één.  Geen monteur aanwezig. De route wordt gewijzigd. We rijden naar Nashville.

 

Iets over enen zijn we daar en meteen in een andere tijdzone. De klok gaat een uur terug. De heetwatertank moet vervangen. $ 85. Dat valt tegen. Leen mag er zelf aan werken. Hij is er 3 uur mee bezig. Dat bespaart in ieder geval heel wat werkloon.

Het loopt al tegen de avond. Na boodschappen doen zoeken we weer een KOA camping op. We wijzigen door dit alles ook de plannen voor morgen.

 

Zaterdag 24 september 1983, Nathan Bedford Forest State Park, Tennessee

Opruimochtend. Dan op zoek naar het Centennial Park in zuid Nashville. Volgens de krant wordt er een Grassrootsday gehouden met oude ambachten en Southern Music.

Het is moeilijk te vinden. Eenmaal daar is het geweldig. Heerlijk weer. Een grasveld in het park. Leuke muziek,  interessante oude ambachten in aktie. We kopen honing en met een ouderwetse machine, ter plekke gemalen volkoren tarwemeel. Vlakbij is een speeltuin voor de kinderen. Dus amusement voor ieder van ons. Nashville lijkt een fijne stad. Veel studenten, veel muziek en mooie parken.

In de namiddag nog even flink doorgereden tot weer een State Park. Aan het Kentuckylake, maar nog net in Tennessee. Vanmiddag was het warm. Nu is het koeler, maar niet zo koud als de afgelopen dagen.

 

verder naar week 39