Vrijdag 26 augustus 1983

Nu ik dit schrijf is het maandag 29 augustus. De goede voornemens om iedere dag te schrijven zijn dus meteen al mislukt. Aan goede voornemens, kun je iedere keer opnieuw beginnen, dus daar gaan we dan.

Vrijdagmorgen begint met de zenuwen voor ons allemaal. Koffers inpakken. Het valt  mee, 3 volle koffers + 2 extra dozen en 3 fikse tassen handbagage.

Uitzwaaiers op het vliegveld zijn, behalve Gerda Babs, Myrthe en Rutger, die ons gereden hebben, (Oma) Marry Pols, Rolly Maduro, Paco's schoolvriendje met zijn moeder. Als afscheidscadeautje zijn Rolly en Paco samen op de foto gegaan bij de fotograaf. Jammer genoeg was de foto nog niet klaar, die wordt dus opgestuurd.

 

Verder zijn er Gert en Ditty van't Hof met Mark. Vrienden, die we eigenlijk veel te laat beter leerden kennen. Toen we al bijna door de douane wilden gaan kwam Nilca nog, ze was met de bus (AC) gekomen.

Het afscheid nemen was uiteraard niet leuk, maar vrij vlot, want Leen hield het niet meer, zoals altijd. We kunnen na de douane recht het vliegtuig in en na nog een keer zwaaien op de luchthaven zijn we vlug vertrokken. Daag Curaçao.

  

Een snelle lunch. Een blik in het ALM magazine: Tradewind. Wat een verrassing, we staan erin! Met de Orca op weg naar Venezuela.

 

 

 

Om 2 uur landing op St Maarten. Eerste indruk: Groen, groen, groen! De huurauto geeft even problemen. Onze vouchers worden niet geaccepteerd. Uiteindelijk krijgen we de auto mee, de kans bestaat dat we alsnog moeten betalen. Na enig heen en weer gerij vinden we Rama apartments op Pointe Blanche (zie kaart). Op een berg(je), de kust loopt rotsachtig af naar beneden. Geen open mooi zandstrand, wel een zwembadje zowat recht voor onze kamers, gelegen in een mooie lommerrijke tuin.

 

 

 

 

 

 

Het is regenachtig als we aankomen. De bui is snel voorbij. We koelen af in het zwembad. Een wandelingetje om de omgeving te verkennen, daarna een autoritje naar Frontstreet. Daar flaneren en een terrasje pikken. In de West Indian Tavern wilden we een lekker menu uitkiezen, maar Mateo protesteerde. We zijn vlug teruggegaan naar het appartement, hebben daar een boterhammetje gegeten en dan slapen!

 

 

 

 

 

Zaterdag 27 augustus 1983

Vroeg wakker. Het is regenachtig. De eerste was opruimen, dan boodschappen doen in de Foodcenter, o.a. echt Frans stokbrood, gebracht door de Franse bakker uit Marigot, Frans St Martin, in zijn Renault 4 bestel.

Daarna wat winkelen in Frontstreet, alles op het toerisme gericht: drank, sieraden, horloges, elektronische apparatuur, fotospullen, T-shirts enz.

Leen koopt een zoomlens voor zijn camera en ik een Casio quartz digital watch.

 

Na slapen en zwemmen gaan we rijden. Door Frans St Martin. Wat een prentenboek landschap! Net de wereld van Richard Scarry; bergjes, baaitjes, versierde huisjes. Overal koeien, kippen, geiten, schapen, af en toe een ezeltje. Alles doet wat popperig aan. Soms lijkt het net Oostenrijk of Schotland, dan weer Zwitserland of Zuid Frankrijk. Op de terugweg bestellen we eten bij de take-out food-snack, vlakbij onze kamer. Prima en dat voor $ 5!

En dan is het weer al bedtijd, hoewel Mateo nog niet veel zin heeft.

 

 

 

 

verder naar week 35