Woensdag 27 maart 2024. Van Goes naar Groessen (Gelderland).

We kunnen even op stap. Een paar afspraken in het land, maken vanzelf een rondje, denken we. Morgen hebben we een DeVervolgdag in Zevenaar (voorbij Arnhem), dus de 1e bestemming staat vast. De dagtrip, vertrek rond 11en met verkeersvertraging van meer dan een uur,  doet ons pas na 3en arriveren. De ontvangst is hartelijk. 2 groene weitjes en een verhard terrein. Op ieder weitje staat één camper. Wij nemen de eindplaats op het grind in beslag. Volop ruimte, weids uitzicht. De Betuwelijn zit achter een hoge muur verstopt. Regelmatig zien we een bovenkantje en horen we een trein passeren. Niet storend. Wij zijn blij, dat we staan en kunnen uitpuffen. Het was een pittig dagje.

Camperplaats de Wellinghoeve, Groessen, € 19 all-in.

         

Donderdag 28 maart. DeVervolgbijeenkomst in Zevenaar.

Wat een pech! Een half uurtje voor we op de fiets moeten, begint het te regenen. We wapenen ons er tegen en fietsen over de hoge dijk, boven de Oude Rijn, bijna 7 km tot ons doel. Erg jammer van de regen, want het is mooi hier.

Bij het Buitengoed De Panoven komen de leden al aan. We pellen ons uit de natte boel en zijn er klaar voor. Te beginnen met een koffieklets, waarbij we oude bekenden en nieuwe gezichten begroeten.

Tijdens het formele gedeelte, de jaarvergadering, wordt in de aangrenzende ruimte ons lunchbuffet voorbereid.

Na dat prima verzorgde en uiteraard babbeldebabbel gebeuren, start het middagprogramma.

De beheerder van Landgoed Twickel geeft een zeer interessante inleiding op de volgende excursie. Het bekende Landgoed heeft dus meerdere verspreid liggende gronden en boerderijen. Zo ook hier,  helemaal in het rivierengebied.

Daarna carpoolen we naar zo’n onder Twickel beheer pacht bio veeboerderij en herstel  landschap in ontwikkeling. Jammer, dat het zo koud en winderig is, dat we noodgedwongen wat eerder teruggaan.

        

         

Terug bij de Panoven, een bezienswaardigheid op zich, omdat deze voormalige steenbakkerij nu een open museum is, waar ik met een klein groepje, ook nog even binnen mag kijken.

          

De traditionele borrel sluit deze educatieve én uiteraard zeer gezellige dag af.

Full speed fietsen we terug en komen onder de 1e druppels van weer een overvliegend buienstrookje aan bij de camper.

Camperplaats De Wellinghoeve, Groessen, Gelderland.

             

(Goede) Vrijdag 29  maart 2024. Van Groessen naar Beuningen (Overijssel).

Vannacht heeft het veel en langdurig geregend, bovendien een stevige wind.  Bij het opstaan is het droog en rustig. De voorspellingen zijn echter nat . We verkassen. De fietsen kunnen droog op de camper, ook de sani is snel gedaan. Afgerekend is er gisteravond al.

Tomesita heeft een half binnendoorroute ingetoetst gekregen. Op naar het Twentse! Een CP van ‘Langs Boerenerven’ is ons doel. Reserveren kun je er niet. Wij hopen er voor de Paasdrukte te zijn en een plekje te bemachtigen.

Nadat we het uitgebreide Zevenaar gerond hebben, via de A12, A18 en N18 naar Enschede. Niet al te druk door de Achterhoek, Twente binnen.

       

De westelijke rondweg brengt ons aan de andere kant van Enschede.

Daar belanden we, op onnavolgbare wijze, u gegidst door Tomesita, op het uitgebreide University of Twente terrein. Vreemd! Wel apart, zien we dat ook eens. Ze wil ons via een (inmiddels) doodlopend weggetje er weer uit. Dat gaat ‘m niet worden.

Toma resetten en er weer uit. Daarna sjezen we probleemloos via de oostkant van  Hengelo naar Oldenzaal.

Richting Denekamp nog een paar km smal 60 km weggetjes en we zijn er.

Als 2e aansluiten bij de receptie, nog 2 campers volgen. Het is ineens druk. Ons plekje is gekozen. Leen rijdt er over de rulle houtsnippers heen en….zit hartstikke vast. De wielen spinnen. Het is de boer even ontgaan. We hadden achteruit naar en op de plaats gemoeten. Het komt duidelijk vaker voor. Boer Theo komt meteen met een sterke Cattrekker. In no time staat ons Libby weer recht op de bandjes. Achteruit kunnen we recht op een ander plekje. Eigenlijk nog beter ook, qua zon en uitzicht. (Een uur later zit de volgende camper vast. Hij heeft geen trekhaak. Boer Theo weet ons inmiddels te vinden:-).

Boerin Mascha maakt het helemaal goed met uitgebreide info en een paasverrasssing.

Na de lunch fietst Leen naar Denekamp, het dichtstbijzijnde dorp met voorzieningen. Ik wandel het kortste  rondje uit de infomap. 3 km rond de Astiberg. Een grootse naam voor de heuvel, waar we tegenaan schurken. Het pakt toch wat ruimer uit, bij mij staat er 4, 5 km op de teller na terugkeer. Het weer valt reuze mee. De zon laat zich regelmatig zien en ondanks de wind voelt de temperatuur veel fijner aan dan gisteren. Allebei lekker uitgewaaid kunnen we relaxen.

         

        

       

         

Campererf De Nijenhaer € 18 all-in, Beuningen, Overijssel.

           

Zaterdag 30 maart 2024. Fiets knooppunten Oldenzaal, de Lutte, Denekamp, Beuningen 32 km.

Vannacht heeft het weer geregend, ook vanochtend wordt nog een buitje verwacht, wat overigens niet valt. We keuvelen de ochtend door. Leen regelt met de camperaars, die gisteren na ons vast zaten, hoe het door hun geleende en kromgetrokken trekoog wordt vervangen. Overigens zat er vanmorgen bij vertrek ook alweer al een vast! Die is met man en  macht losgetrokken. Boer Theo houdt de boel nu met argusogen in de gaten en dirigeert de nieuwkomers achteruit hun plekje op. Ondertussen zoek ik in de receptie een fietsroute uit en neem onze 2 dagelijkse eitjes mee. net als op Campererf de Feijter, (ook lid Langs Boerenerven) service van de zaak.

             

De fietstocht door het licht heuvelende landschap brengt ons door bossen en meer open stukken met typisch Twentse boerderijen. Dit alles in lentetooi en regelmatig eens een kapelletje, die soms getuigen van aandoenlijk handwerk. De zon laat zich minder zien, de wind harder dan voorspeld. Toch is het een prettige fietstocht, waarbij we een cafeetje of boerderijterras node misten. In Denekamp slaan we paasboodschappen in. Met de tassen vol waaien we de CP op. Tied veur ’n Twents hapje en drankje.

       

       

      

             

         

       

     

        

       

Camperplaats De Nijenhaer, Beuningen (gemeente Losser).

           

verder naar week 14