Zondag 19 maart 2023. Van Gorinchem naar Zaamslag.

T was weer een heerlijk verblijf op De Punt. Na een rustige nacht verlaten we als eerste de volle CP.

Half 12 arriveren we op t campererf. We installeren ons voor de 2 Belgische campers. Na bijkletsen met Piet en Ellen stellen we de plannen voor vandaag uit tot morgen. Het wordt een lange siësta. Schijnbaar hebben we ’t nodig.

Campererf de Feijter € 15 all-in, Zaamslag, Zeeuws Vlaanderen.

      

Maandag 20 maart 2023. Enerverend dagje.

Na het ontbijt bespreken we de ontwikkelingen in Frankrijk. Er komen meer en grotere stakingen plus blokkades aan. Ook het personeel op raffinaderijen gaat staken. We overleggen of we niet beter een andere richting kunnen kiezen en komen uit op Duitsland - Oostenrijk - Noord Italië. Ik pak de kaart erbij. Leen draait zich naar me toe. Plots voelt hij zich heel naar. Geen pijn, dizzy en vreemde prikkels/tintelingen in tong en lippen. Dit is niet goed, brengt hij uit. Heel beangstigend. Ik pak de telefoon om te bellen en dan is t weg! Geen 112 meer nodig. Tot onszelf komen. Thuisarts lezen. Het lijkt meest op een beklemde zenuw. Uiteindelijk besluiten we terug naar huis te rijden. Uit de camper halen we alleen het hoogstnoodzakelijke. Samen rijden we naar de stalling.

Inmiddels  heeft Leen een uitgebreide check bij de huisarts achter de rug. Niets wijst op neurologische of andere afwijking. Conclusie: wrschlk een zeer korte beklemming van een bloedvat. Geen belemmering om toch weg te gaan, maar kijk t een paar dagen aan. Dat gaan we dus doen. Tot rust komen, want het was een beangstigende ervaring voor allebei. Wanneer we ons er senang bij voelen, donderdag herstart.

Thuis in Goes.

           

Woensdag 22 maart 2023. Van Goes naar Rucphen.

Ja, het gaat zo goed, geen naweeën meer, dat we vandaag al vertrekken. Hoewel we alleen het hoogstnoodzakelijke uitgepakt hadden is het toch nog een aardige klus eer we vertrekklaar staan.

We gaan niet ver. Vanavond hebben we een afspraak met de kinderen en kleinkids. Deze keer niet in Etten-Leur, maar in het nabijgelegen Rucphen. Ook daar is een aardige CP, waar we allerhartelijkst ontvangen worden.

Na een rustige middag lopen we in de miezerregen naar het dorp. Een paar boodschapjes bij de Plus en op naar het restaurant.  

In het Wapen van Nassau zijn we de 1e avondgasten. Terwijl we ons de uitstekende gerechten goed laten smaken, genieten we nog meer van het gezellige en warme samenzijn.

De kindertjes houden het maar liefst 2 en een half uur vol. Dan is het de hoogste tijd om afscheid te nemen, zodat zij naar hun bedje kunnen.

Wij kuieren in straf tempo terug naar de CP.  Voldaan, dat we vandaag al vertrokken zijn.

CP De Rucphense Weide € 13 (elektra € 3,50), Rucphen, Noord Brabant

                              

Donderdag 23 maart 2023. Van Rucphen, Nl naar Mendig, Dld, 270 km.

Nog nagenietend van gisteravond wordt het een slow start. Hoewel de spitsfiles wel voorbij zijn stropt het verkeer toch bij  Breda en Eindhoven. Het weer: wisselend zon, wolkenluchten, af en toe regen.

Bij Roermond de grens over. We belanden met aantrekkende wind in grijs, nat weer. Niks aan. Gelukkig knapt het na Bonn op. Op de camperparking bij Lava-Dome, het Deutsches Vulkanmuseum Mendig, staan we echter onder een oplichtende hemel. Geen wind en een zacht temperatuurtje. Prima hier. Bijkomen met thoffie en dan op verkenning.

Overal lava wat de klok slaat. Het museum is open. Wij lopen er rond. Meerdere beelden, natuurlijk van lavasteen.

     

      

De kerk en huizen idem dito.

We doen een rondje om de markt met typische streekbouw. Al met al vinden we het best speciaal hier.

            

       

Bij terugkeer lopen we de CP voorbij tot het Museumslay. Een openluchttentoonstelling van allerlei attributen te maken met de steenbrekerij, lava en basalt. Nogal verwaarloosd, maar wel leuk om door te dwalen.

           

         

           

        

Lekker opgefrist is het relaxtime.

Wohnmobil Parkplatz Lava-Dome € 5, (elektra met munten), Mendig Vulkaneifel, Rijnland-Palts.

              

Vrijdag 24 maart 2023. Van Mendig naar Poppenhausen 210 km.

Gisteravond liep de CP vol met doorreizigers. Erg rustig verder. Vroeg op en al voor 8 uur weg. Onnavolgbaar leidt nieuwe Tom (Tomesita is met pensioen) ons naar Andernach om daar op de 9, langs de Rijn, richting Koblenz te rijden. We willen niet de gekende Autobahn zuid sjezen. Alternatief oost dus. Vanaf Limburg tot Wetzlar volgen we de Lahn. 12° wolken en zon.

Ruim boven Frankfurt am Main gaan we echt binnendoor. Zeer landelijk, heuvelend. Een stukje Ferienstrasse, later ook Deutsche Märchen (sprookjes)Strasse. Pittoresk. Veel vakwerkhuizen. De Vogelsberg over. Helaas regent het pijpenstelen, zelfs hagel. 12% dalen en ook weer stijgen. Heftig en mooi.

Verder oost weer. Rode, gele en witte weggetjes. Gelukkig klaart het op. Beetje miezer nog. Boodschapjes in het dorp Neuhof. Al Kreis Fulda, in 1e instantie onze bestemming. Mooie grootstad zegt men, maar wij kiezen deze keer voor landelijk.  Een dorpje zuidoost van de stad. Het vergt nog aardig wat gekronkel, eer we dat bereiken.

Net buiten de bebouwde kom voorbij de begraafplaats ligt de zeer rustige CP.

Eerst maar de gaskachel aan. Verdorie. Storing! Dan toch maar elektra nemen. Wanneer dat gebeurd is de zekeringen etc. controleren. Zonder resultaat. Niks voor Leen, maar t is niet anders.

Tijdens de lunch vinden we op Route You een wandelrondje Poppenhausen van dik 5 km. In het dorp pikken we m op. Meteen stijgen. Dat wil niet erg bij Leen.

      

      

We nemen een abstecher van het ‘Liebespfad’. Leuke bankjes en mooie uitzichten zijn ons deel.

       

 

Zo komen we weer in het mooie dorp. Helaas geen geopende Gaststätte oid gezien. We hadden wel thoffie mit Käsekuche gelust.

             

         

Terug op de CP helpt Leen onze nieuwe buren aan elektriciteit, terwijl ik nog verder loop tot bovenop de heuvel.

Langs het snelstromende beekje een educatief planten en vruchtenpad, inclusief Kneipptuintje met vervuild bad en speeltuig.

       

De zon schijnt nog een poosje fel. Heerlijk!

CP Bürgerhaus €6 (E. € 2, 12 uur), Poppenhausen, Hessen.

              

Zaterdag 25 maart 2023. Van Poppenhausen naar Harburg, Zwaben, Beieren 215 km.

Weer vroeg op.  We lopen voor op de zomertijd, lijkt t wel. Prachtig berg en dal tot snelweg nr. 7. Sjezen tot voorbij Rothenburg ob der Tauber.

Hier pikken we de Romantische Strasse op. Welbekend, stukken leuker, dan alleen maar Autobahn. Het meest romantische stuk is vanaf Rothenburg de andere kant op, maar wij vinden het rijden over de hier vrij strakke 25 prima. Zeker omdat het regelmatig regent.

             

Tijdens het passeren zien we dat de CPs van Feuchtwangen en  Dinkelsbühl behoorlijk vol staan. Dat belooft wat voor Donauwörth, onze bestemming.

Ik zoek alvast een alternatief en  ontdek Schlosz Harburg, 10 km ervoor. Op hetzelfde moment ziet Leen de afslag en hup, daar rijden we omhoog.

Een grote lege parking achter het kasteel met 6 camperplaatsen. Allemaal met elektra. Betalen met de Parkster app, verwittigt een bord.

We vinden het geweldig! Lekker rustig hier. De zon overheerst op dit moment.

Na een nachtje slapen gaat Leen verder op onderzoek om de gaskachel weer aan de praat te krijgen. Duidelijk geen kapotte zekering. Het lijkt een 12 volt probleem. Zelfs na bellen met dealer Siewert Gorter komt hij niet verder. Afijn we hebben stroom en t elektrisch kacheltje kan aan. Nodig, want t is koud vandaag 5° slechts.  Na een regenbui gaan we op stap. De afdaling rond het slot is behoorlijk glibberig en steil. Oppassen dus.

Beneden ligt het stadje in paassfeer nostalgisch te wezen.

            

Het begint te regenen met hagel erbij. We haasten ons naar het bakkerijcafeetje. Over de top Beiers/biedermeier, gerund door een 80plus dame. Grote bekers thoffie met ook grote taartpunten. Zo is het aangenaam verpozen tot de zon weer doorbreekt.

De oude brug over geeft weer nostalgische beelden van het dorp en slot.

         

          

Over de nieuwe brug beginnen we aan de klim omhoog.

           

Nog steeds de enige camper tot een poosje later een jong stel zich naast ons nestelt. Nadat ze zich geïnformeerd hebben over de betaling, vertrekken ze weer.  

CP Am Schloss € 8 incl. E, Harburg.

            

verder naar week 13