Vrijdag 17 maart 2023. Van Goes naar Gorinchem.

Half 1. Daar staan we dan. Aan de haven. Deze keer niet met de neus naar de Boven-Merwede, maar met zicht over de Vluchthaven en de sluis naar het Merwedekanaal en  jachthaven op de Grote Kerk. Zo hebben we het voorzichtige zonnetje in de camper en voor de deur. Het is 15°. Lentegevoel! Heerlijk ontspannen na de drukke  ochtend en de volle snelwegen.

De CP is al behoorlijk gevuld. Vaste prik in de weekends vertelt de beheerster. Reserveren kan hier niet, dus zullen er nog wel een paar campers tevergeefs voor de slagboom staan vandaag.

          

Een kort ommetje door de stad. Een paar boodschapjes én een terrasje, want ja zo warm is het geworden! 18°,  geen jasje nodig. Ook terug bij ‘Ons Libby'  lekker buiten nog een poosje lezen.  Als dat geen goed begin van deze trip is….

        

CP de Punt € 17,50, Gorinchem.

        

Zaterdag 18 maart. Vriendenbezoek.

Een rustige start. Tegen 12en zijn onze Noord Hollandse vrienden gearriveerd. Tijdens de thoffie met lekkers wisselen we de traditionele, heel, persoonlijke cadeautjes uit ter gelegenheid van onze gezamenlijke trouwdatum (in februari al). Al jaren ontmoeten we elkaar daarvoor in een Nederlandse stad. Kletsen elkaar de oren van t hoofd al wandelend op verkenning. Wat heeft Gorkum, prachtig vestingstadje, veel te bieden. Ook deze keer komen we weer poëzie tegen.  Natuurlijk nemen we de tijd voor gezellig samen lunchen en later een wijntje op een terras aan het water.

     

     

     

       

          

In de camper nog een paar uur nababbelen bij een hapje en drankje. Zo is de avond al een eindje gevorderd bij hun vertrek. Wat een warme gezellige dag. Een traditie om in ere te houden.

CP de Punt Gorinchem.

         

verder naar week 12