Zondag 22 mei 2022. Een echte rustdag.

Zelfs een fietstochtje naar de Westerschelde komt er niet van. Gewoon een dagje op het campererf. Morgen weer op stap, want we gaan nog niet naar huis.

          

         

Campererf de Feijter € 14, Zaamslag, Zeeuws Vlaanderen.

      

Maandag 23 mei 2022. Van Zaamslag via Leersum naar Wijk bij Duurstede 250 km.

Na een relaxed weekend zijn we klaar voor de volgende ronde. Zeeuws Vlaanderen uit. De Westerscheldetunnel door stuiten we op een lange file om de A58 op te komen. Alles stropt. In een oogwenk rijden we de andere kant op.

Zo passeren we Middelburg. Zien de silhouetten van de Lange Jan en de Oostkerk.

Het Veerse Meer ligt er wazig bij.

Thoffie op Noord Beveland. Op deze manier is er een heel andere route ontstaan.

Tomesita wil terug naar Goes. Nou wij niet!

De Zeelandbrug over. Grevelingendam en Haringvlietbrug volgen.

        

         

Zuid van Rotterdam neemt Tomesita niet Utrecht via de Brienenoordbrug, maar tuft boven Dordrecht langs naar Gorkum en dan pas richting Utrecht.

       

Voorbij Utrecht de afslag Leersum en in dit dorp eerst dringend tanken bij de BP. € 1.86. Valt helemáál niet tegen. We zagen bij Meerkerk € 2.22!

Daarna zigzag door het dorp naar het buitengebied en de bestemming voor 2 nachten: Camping de Boterbloem. Terwijl Leen aanmeldt loop ik tussen schuur en geparkeerde auto's. Ik hoor kindergejoel en ruik fritesvet. Er is hier een speelparadijs. Er zijn allerlei dieren tot kamelen toe. Langs een boel rommel kom ik achter bij de camping en camperplaatsen uit. Plaats genoeg, maar zo besloten. Eigenlijk niks voor ons. Afijn, het is omdat we morgen vanaf Amerongen fietsen. Terug bij de receptie is Leen aan betalen toe en blijkt de ACSI campingcard niet voor € 16, maar € 20,50 incl. toeristenbelasting. De camping is het niet eens met de € 16, zegt de dame. Ja doei. Geef dat dan aan en confronteer gasten niet ter plekke! Sorry, we blijven niet.

We rijden naar de andere mogelijkheid. Eigenlijk al steeds onze 1e keus, maar morgen wat kms verder fietsen tot Amerongen.

Hier bekomen we, van de slechts 3, het mooiste plekje. Ruimte. Zicht op de Nederrijn, met langsvarende vrachtboten en de pont naar Rijswijk, niet in Z-H, maar in Gelderland. Helemaal naar ons zin. Een leuke havenmeester, ff 2 tientjes betalen en we staan voor 2 nachten in alle vrijheid-blijheid.

         

Voor de regen en onweer losbarst nog even het mooie stadje verkennen. De kerk bezochten we al eens met DeVervolggids Ton.

           

             

Jachthaven € 10 (excl. toeristenbelasting en evt electra), Wijk bij Duurstede,  Utrecht.

         

Dinsdag 24 mei 2022. De VerVolg fietstocht 50 km, plus 23 km retour Amerongen.

We zijn net wakker, wanneer de loonwerkers arriveren om met grof en vooral luidruchtig geschut het grasveld rond de haven te kortwieken.

14-16!°. Een zonnetje, een donkere wolk en wat druppels tot buitje begeleiden ons op de Rijndijk. Dit blijft de hele dag het weerbeeld.

       

       

Amerongen laat ons alvast zijn mooie kant zien.

           

Door  het bos bereiken we restaurant Bergzicht, waar fietsen van auto’s worden gehaald.

Binnen is het goed toeven. De verkleumde handjes warmen op onder het begroeten van de groep. Vaak een gezellig weerzien en ook een paar nieuwe kennismakingen.

Na de thoffie, appeltaart en slagroom starten we achter Geel Vestje Harm, terwijl Willem de hekkensluiter is.

Door Amerongen rijden we op de veerpont naar Eck en Wiel.

Hiermee zijn we in de Provincie Gelderland. De tocht gaat verder door de Betuwe.

        

De brug over de Nederrijn brengt ons naar Rhenen en weer in de Provincie Utrecht.

Inmiddels is het lunchtijd. Bij Moeke worden we verwacht en smaakt alles uit de kunst. Er wordt een eind gemaakt aan het geklets. We moeten weer verder.

Versterkt naar lichaam en geest, beginnen we aan de terugtocht over de Utrechtse Heuvelrug. Het hier en daar gemene vals plat, vergt aardig wat van de stoere fietsers zonder E-hulpmotortje.

Iedereen is dan ook blij en voldaan wanneer we rond vieren weer terug zijn bij Bergzicht.

Tijdens het afscheidsdrankje klinkt een welgemeend applaus op voor de organisatoren van deze zeer afwisselende fietstocht door alweer een mooi (Neder)Landelijk Gebied.

Natuurlijk is er ook nu een groepje achterblijvers, waaronder wij, die samen aan het diner gaan. Bergzicht gaat dicht, maar Buitenlust blijkt een waardige en gezellige vervanger om de contacten nog wat te verdiepen. Topdag!

CP Jachthaven Wijk bij Duurstede, Utrecht.

         

Woensdag 25 mei 2022. Van Wijk bij Duurstede via Schijndel naar Etten-Leur. 160 km.

Met de fikse fietstocht nog in de benen beginnen we de campertrip toeristisch.

We nemen het veer van Wijk bij Duurstede naar Rijswijk.

         

Bij Tiel snelweg tot voorbij Den Bosch.

        

          

In Schijndel is het weer al druk bij Shinga-Lacros.

De fiets van Leen begint na zeker 10duizend km  nu toch wel mankementen te vertonen. Een complete revisie of  een nieuwe is de afweging. Na overleg en proeffietsen op 2 modelletjes, wordt het een nieuwe. Geen grotere wielen, maar een scamper met spaakwielen en grootste accu. Er blijkt nog net een blauwe voorradig, nou ja, die gaat nu niet naar een verkooppunt. Dat scheelt 2 à 3 mnd wachttijd. De deal is gesloten. Het fietsje wordt nog even extra gecontroleerd en voorzien van gewenste extra's. Ondertussen nemen wij een thoffietje en dan kan ie achterop.

           

Weer op weg is het loeidruk. Behalve een onafgebroken stroom trucks ook veel vakantieverkeer. Bij Breda afgesloten voorbij Princeville richting Roosendaal. Wij nemen net op tijd de 1e afslag. Zo kunnen we over Breda Noord, ook bomvol tussen de verkeerslichten, direct doorsteken langs Prinsenbeek om eindelijk de, warempel geheel lege, CP te bereiken. Pfff. We zijn er moe van.

       

          

CP Jachthaven De Turfvaart € 20, Etten-Leur, Noord Brabant.

        

Donderdag 26 mei 2022. Van Etten-Leur naar Goes, 75 km.

Gisteravond de kinderen en kleinkind ontmoet. Een warm weerzien. Samen heerlijk gegeten bij de Turfvaart. Deze ochtend wandel ik, en fietst Leen naar hun huis. We bewonderen het nieuwe kamertje van Julian. Ook het babykamertje staat weer opgepimpt klaar voor Spruitje2.

De thuisetappe van deze reis is druk met Hemelvaartvakantieverkeer richting kust. Vanaf Bergen op Zoom begint het langzaam rijden. Zodra het kan switchen we van de snelweg naar de Oude Rijksweg. Zo bereiken we relaxed Goes.

          

We kijken met voldoening terug. Ook deze keer hebben we weer prachtige, vaak onbekende, plekjes ontdekt. Na een paar uur kan Ons Libby leeg en al behoorlijk schoon in de stalling. Lang zal het waarschijnlijk niet duren, want babyspruitje2, heeft al een snoekduik omlaag gemaakt. Op afroep zullen we ons wederom richting Etten-Leur haasten.

Thuis in Goes.