Zondag 30 januari  2022. Van Goes naar Schijndel 150 km.

Daar zitten we dan, lekker in ‘Ons Libby'. Meteen al anders dan gepland. Niet  morgen weg, omdat we dinsdag een afspraak voor fietsonderhoud hebben bij Shinga/Lacros. Deze week bedachten we dat eindelijk weer eens een nachtje op de CP in Hansweert, buitendijks aan de Westerschelde een fijn voorafje zou zijn. Tot….de weersverwachting voor vannacht en morgen roet in het eten gooit. Code geel vanwege onstuimige wind. We hebben geen zin vannacht vol op de wind te staan schudden. Zo komen we dus vandaag al in Schijndel terecht. Hopelijk kan Shinga de afspraak een dag vervroegen. We zullen zien. Voor nu zitten we rustig en warm bij te komen van de inpak en vertrekbezigheden.

Camping ’t Skônste Plekje € 21, Schijndel, Noord Brabant.

       

Maandag 31 januari 2022. Storm Corrie.

Het rustige weer gister was letterlijk de stilte voor de storm. De regen kwam gisteravond al. De wind stak op in de vroege ochtend. Sindsdien waait het bij vlagen stevig en regent het bijna constant.

We doen geen moeite de Shinga afspraak te verplaatsen. De hoop in de namiddag droog op de fiets naar Shinga te kunnen en de 3 km terug te wandelen vervliegt ook. Behalve om Ons Libby achteruit te plaatsen, zodat we niet meer wat lastig tussen de 2 uitgangen van de campingweitjes staan, komen we amper buiten.

Camping ‘t Skônste Plekje, Schijndel.

            

Dinsdag 1 februari 2022. Van Schijndel naar Etten Leur 80 km.

Na een rustige nacht parkeren we bij Shinga/Lacros. De fietsen worden afgeleverd voor een fikse onderhoudsbeurt. Wij wandelen door een nat en grijs Schijndel naar de super. Tijdens de lunch genieten we van de reuring. Er wordt voortdurend proefgetrapt. De Evouwfietsjes vliegen nog steeds als warme broodjes over de toonbank ;-)

Het waait en het is vies nat op de snelweg. Tilburg voorbij wordt het droog.

Geïnstalleerd op de bekende camperplek komt de zon zelfs door. Dat ziet er meteen een stuk gezelliger uit.

Straks gezellig eten met de kinderen.

CP Jachthaven De Turfvaart € 15, Etten-Leur, Noord Brabant.

             

Woensdag 2 februari 2022, van Etten Leur naar Zaamslag, 115 km.

Het is droog, niet koud. De zon komt zelfs door. We wandelen naar de kinderen met de gister vergeten Zeeuwse appels en peren. Nogmaals afscheid. Verder naar het levendige kleine centrum van Leur. De rugzakken vullen zich met boodschappen.

Terug in de camper een thoffietje, sani en weg. Uitgezwaaid door de altijd vrolijke havenmeester. Tot de volgende keer, roept hij ons na.

Meestal wordt het weer beter richting Zeeland, maar nu is het andersom. Een grijze miezerregen vergezelt ons tot de bekende CP.

            

Daar is het leeg. Net als in Etten-Leur zijn we de enige camper.

In alle rust brengen we de rest van de dag door. Even bijkomen.

Campererf de Feijter € 14. Zaamslag, Zeeuws Vlaanderen.

              

Vrijdag 4 februari 2022, Zaamslag, Zeeuws Vlaanderen.

Vanwege onverwachte mantelzorgperikelen in de familie hebben we onze afreis naar Spanje/Portugal voor dit moment een aantal dagen uitgesteld. We blijven voorlopig staan op Campererf de Feijter tot meer duidelijk is.

      

Dinsdag 16 februari 2022. Van Zaamslag naar Goes 43 km.

Tja, soms komen zaken ineens in een stroomversnelling en is het moment om te handelen daar. Dit overkwam ons tijdens de paar dagen in Zeeuws Vlaanderen. Het verkrijgen van een QRcode voor jarige broer zonder internet ging niet zonder slag of stoot. Op t nippertje gered, zodat het restaurantetentje gelukkig door kon gaan. Daaruit kwamen meer zaken die we als andere broer en zussen op konden nemen om te ontzorgen. De afgelopen 2 weken komen we stap voor stap verder. Alle ritjes doen we op de fiets. Vanaf het gastvrije campererf, zowat dagelijks 20 km retour. Ook is er tijd voor een paar fijne polderwandelingen. Het voelt echter niet goed om nu af te reizen naar Spanje/Portugal.

          

         

         

Zo rijden we voor stormen Dudley en Eunice uit. Terug naar huis. De komende weken zullen er nog wel de nodige autoritjes naar ‘Den Overkant’ volgen. Wanneer er weer ruimte is voor een camperreis(je) melden we ons weer. Lieve volgers, tot dan.

Thuis in Goes.  

           

verder naar week 12