Donderdag 8 september 2022. Van Goes naar Zaamslag, Zeeuws Vlaanderen.

Wat een vreemde zomer hebben we achter de rug. Nauwelijks thuis van de voorjaarsreis repten we ons naar Etten-Leur. Spruitje 2 leek er aan te komen, maar liet toch nog bijna 2 spannende weken op zich wachten. Moeder en baby mochten na een paar nachtjes extra in het ziekenhuis gelukkig toch naar huis. Onze oppas niet meer nodig dachten wij lekker tot rust te komen in Goes. Helaas: een hardnekkig verkoudsheidsvirus (géén corona) velde ons en leidde bij mij tot bronchitis. Een maand later opgekrabbeld wachtte ons een inhaalslag aan mantelzorgen bij inmiddels beide broers. Zo gaat de tijd snel. Op een enkel fietstochtje en een paar wandeltochtjes na bleef er weinig recreatiefs voor ons. Nu staan we weer op t bekende campererf. Jongste broer is verhuisd naar een appartementje. Dit weekend de laatste hulpetappe. Voor oudste broer wordt de zorg ook meer gestroomlijnd en hopen we er t beste van. Kortom, we wagen t er op. Nog een weekje Nl met laatste stop Etten Leur. Vandaar volgend weekend zuidwaarts is het plan. Op t gemakje Frankrijk, Spanje, misschien Portugal? We zien wel wat, waar en hoe lang.

Campererf de Feijter € 14, Zaamslag.

            

Vrijdag 9 september 2022.

Leen zet vandaag in Terneuzen een slaapkamerkast in elkaar en ik fiets, meest tussen de buien door, naar andere broer op Spui. Samen rijden we naar Terneuzen. Daar sneak ik naar de bakker.

Dan hebben de bouwers even pauze. Taart en cadeautjes om met elkaar de verjaardag te vieren, waar eigenlijk geen tijd voor was ;-).

Campererf de Feijter, Zaamslagveer.

         

Zaterdag 10 september 2022. Regen en nog eens regen!

Regen, donder en bliksem. De buien volgen elkaar op. Hard, harder, hardst. Niet fietsen naar Terneuzen. De ochtend verglijdt rustig binnen. We zitten droog. Hoewel! Wat druppels vallen op het aanrecht. Via het kapje van de afzuigkap naar binnen geslagen. Geen lekkage, denkt Leen. Niet echt een probleem. Laten we het hopen!

Pas tegen 3en klaart het op. Nog wat spetters, maar ook de zon. We schonen nog een paar uur in t oude huis. Het huis steeds leger, de afvalcontainer steeds voller. In heel Zeeland is zoveel wateroverlast, dat gevraagd wordt, alleen in levensbedreigende situaties 112 te bellen! 

Na gedane arbeid smaken de laatste witte wijntjes uit de Murça (Portugal) 5 ltr box  heerlijk. Open sinds half juli en nog steeds prima van smaak. Wie weet komen we de komende reis weer bij zo’n leuke dorpscoöperatie terecht!

Deze natte dag, meer dan 80 mm hier, heeft als goedmakertje een prachtige avond.

Campererf de Feijter, Zaamslagveer.

          

verder naar week 37