Zondag 6 juni 2021, fietsrondje Willige Waard- Schoonhoven-Oudewater-Schoonhoven-WW 45 km.

Het plan is de Bourgondische Route, gevonden bij de info hier, te fietsen. Minstens  50 km. Een dagtocht besluiten we. Om 10 uur klimmen we de Lekdijk op. Verder over de Tiendweg door Willige Langerak.

In plaats van buitenom slingeren we scenic door Schoonhoven. Voor we bij het gewenste knooppunt zijn, hebben we al 7 km gefietst.

        

Groen landelijk tot voorbij Cabauw.

Een lang kaal stuk, wind tegen - open veld. Niks aan.

Pas bij Oudewater is het leed geleden. Eerst in het centrum maar een thoffie op een terras.

     

We doen niet meer de grote ronde langs de Hollandse IJssel naar Linschoten en via de Linschotervaart terug, maar een stuk korter om de vesting Oudewater heen. Groen en pittoresk.

       

       

Tot Haastrecht volgen we het linkerpad langs de Hollandse IJssel. Veel rustiger dan de knooppunten.

           

            

In Haastrecht moeten we wachten voor de brug en zien een nog vrijwel leeg zijterras. Hier lunchen we heerlijk en relaxed, terwijl afwisselend het drukke bootjesverkeer onder en gemotoriseerd wegverkeer de brug over ons oog treft.

Ook wij moeten aan de andere kant van de Hollandse IJssel verder en dan snel links rechts naar het pad langs de Vlist. Mooi, zo mooi weer! Helemaal tot in Schoonhoven.

        

          

Ff langs de super en een stop bij de autopont. Ja misschien mag Ons Libby hier morgen wel overvaren!

Een stukje Lekdijk en via de Tiendenweg, zodat we tussen de schaapjes door weer op honk belanden.

        

           

Nog genoeg tijd om van het weidelandschap te genieten, terwijl Leen medecamperaars de oren van het hoofd kletst ;-) Ook dit is weer zo’n mooi plekje!

Campererf De Willige Waard, Lopik.

          

Maandag 7 juni 2021, van Lopik Utrecht naar Giessenburg Zuid-Holland.

Een paar kilometer over de Lekdijk tot Schoonhoven. De gele ferry ligt voor en is bijna vol. Na een beetje opschuiven sluiten we achter aan.

         

Net genoeg tijd om te betalen € 3,75. Alle auto’s zijn al van de pont. Nieuwe fietsers komen er op. De bootsman houdt ons tegen en gebaart naar de schipper. Wij zagen het ook al. We liggen te diep, dus te steil voor Ons Libby. De boot schuift op en wij kunnen met een zigzag eraf, zodat we geen krijsende kont horen. Dikke duim!

Een km of 15 Nweg het doodlopende straatje in. Leen heeft gelijk. We waren hier al eerder. Toen stonden we alleen. Nu zijn de lieflijke plaatsen voor allemaal bezet. Wij kunnen achter uit de meer ongepolijste kiezen. Hier is het boerenmelkveebedrijf zichtbaar en letterlijk te voelen en te ruiken. We kiezen tegen de langgerekte weilanden  aan. De eerste uren is het zeer levendig. Met 3 machines wordt het gras gemaaid en gekeerd, terwijl de groenstroken bij de CP met een iets kleiner model motormaaier wordt gemaaid. Bij elkaar geluidsniveau 3.0 ;-)

         

Na de middag fietst Leen naar Giessenburg en ik wandel een rondje Schelluinen. De rust is weergekeerd. We kunnen nog volop genieten van onze wijde weideblik.

          

          

        

        

Campererf de Groot € 13, Giessenburg.

           

Dinsdag 8 juni 2021. Fietsrondje door de Alblasserwaard 48 km.

Vanaf een kaartje in een infoblad hebben we een knooppuntenroute samengesteld. Op de boerderij wordt het gras alweer gekeerd.

Wij fietsen richting de molen weg. Typisch Hollands landschap noemt het Polderblad dit en dat is het.

     

            

De langgerekte dorpjes liggen als kralen in het groen.

          

In Arkel wijken we even af richting het trekveertje over de Linge.

         

Zo rijden we Spijk (Noord Brabant) binnen en dan helaas toch langs en over drukke wegen op Gorinchem af.

Vanaf Dalem weer mooi langs de Merwede Gorkum binnen.

       

        

Hoe bestaat het! Geen open horeca meer op onze route. Dan maar een hartig broodje uit de super.

      

       

We kunnen er pas van genieten op een rustpunt in de Avelingen.

We volgen inmiddels de Merwede. Boven- en Neder-Hardinxveld voorbij. Langs scheepswerven e.d. helemaal tot vlak voor Giessendam.

          

Hier buigen we af en volgen het riviertje de Giessen, romantisch meanderend. Prachtige tuinen aan het water, maar nergens een leuk terras.

In Giessen-Oudekerk passeren we wel een gesloten terras. Pas bijna terug wat lege picknickbanken voor een open schuur. Ook niet ons idee van gezellig! Je merkt wel dat het hier niet super toeristisch is en behoorlijk biblebelt.

’T Is ook een beetje ons eigen schuld, want bij het pontje van Arkel moesten we dwars over een terrasje, waar de heerlijkste zelfgebakken taarten stonden uitgestald. Maar ja, daar wilden we ons vandaag nou net niet toe laten  verleiden ;-(

         

           

We blijken grotendeels de Giessen-Merwederoute te hebben gefietst. Heel mooi, deze hérkennismaking met de Alblasserwaard.

Morgen rijden we naar huis, hebben we besloten. Vrijdag gaat  Ons-Libby op APK. Na een telefoontje wordt ze morgen al bij de garage gezet en kunnen we vrijdagmiddag waarschijnlijk weer op stap. Als 1e stop Zeeuws Vlaanderen en dan door naar Frankrijk voor 3 weken. Fingers crossed!

CP de Groot, Giessenburg, Zuid-Holland.

            

Woensdag 9 juni 2021, van Giessenburg Zuid Holland naar Goes Zeeland.

Om 8 uur komen de grashakselaar gevolgd door vier wagens over de CP gedenderd. Het is een fascinerend gezicht. Wij zitten al aan het ontbijt. Rustig aan toch om half 10 al op weg.

Een anderhalf uur later in snel tempo de vuile was naar buiten en de koelkast leeg. Inmiddels staat Ons-Libby al bij de garage en is de kans groot, dat we vrijdag op tijd alweer vertrekken.

De tuin is een weelderig kleurrijke toestand. Hoe bestaat het! Zo'n metamorfose in 10 dagen. Zodra de was draait begin ik meteen bloemen en groen te kortwieken. De rozen worden getemd. De perken in t gareel gezet.

         

      

Na uren hard werken en een volle groene bak kan t er weer tegen. Hopelijk over 4 weken bij terugkeer een 2e bloei.

Thuis in Goes tot vrijdag. Dan start de Frankrijk reis.