Vrijdag 28 mei 2021, van Goes naar Zoetermeer.

We kunnen er (bijna) weer op uit. Kwart over 11 sta ik op de planning voor de 2e vaccinatie. Leen heeft m al een week te pakken. Gister is Ons Libby al opgehaald en grotendeels ingepakt. Alle tijd dus, maar het wordt een korte nacht voor ons. Voor 7 uur zitten we aan het ontbijt. Wat zullen we wachten tot 11 uur?

Op naar de Zeelandhallen! Daar is t geen enkel probleem. Loopt u maar door en prettige vakantie! Kijk, dat is nog eens aardig! Ik krijg zelfs het 2e stempeltje in het gele vaccinatieboekje geplakt, terwijl Leen dit vorige week geweigerd werd. Foutje van de landelijke baas .

Een half uurtje later rijden we. Nog even langs De Meeuw, diesel en water tanken en de snelweg op. Druk, maar soepel Rotterdam en Den Haag voorbij. De afslag Leidschenveen. Ineens bevinden we ons overduidelijk in t Groene Hart. Letterlijk. Bermen vol bloemen.

Aan de rand van de bebouwing de camping op. Verplaatst vanwege een natuurontwikkelingsproject. Nog wat kaal, maar rustig  met wijds uitzicht. Voor ons het fietspad en een pas gegraven plas. We horen en zien scholeksters en ganzen overvliegen. Ook dobberen er zwanen. Daarachter 3 molens op een rijtje. Verder rechts een skihal. Achter ons zoeven de trams vrijwel geruisloos. Stad en land raken elkaar. Knap gedaan!

Eindelijk is de lente gearriveerd. De stoeltjes kunnen buiten. De middag verglijdt lui en in alle rust. Heerlijk na alle drukte.

Camping De Drie Morgen € 21,30 Zoetermeer, Zuid Holland.

         

Zaterdag, 29 mei 2021, fietstocht door t Groene Hart 45 km.

Gisteravond kwam onze buurvrouw kennismaken. Een vriendelijke praatgrage dame in een schattig Daihatsu-busje. Ze is wel een beetje (veel) wappie. Geen vaccin, want foetussen en chips van Bill Gates daarin 🤔. ‘Nee lieverd, ik ga niet met je in discussie' tegen Leen. Geen internet,  tv of radio, of wij haar daarom maar van t (corona) nieuws op de hoogte willen houden! Ach ja!

Tegen 10en fietsen we over de mooie fietsbrug het Westerpark in.

Tussen de golfbaan door en we zijn al bijna in Nootdorp. Buitenom tot het appartement van zusje. Ze woont er al meer dan een jaar, maar nog niet bewonderd door ons.

Na de thoffie starten we gedrieën een prachtige fietstocht, steeds in de omgeving van Zoetermeer.

        

Ook nu valt het weer op hoe het nieuwe en oude groen aan elkaar geregen is.

Het is druk met wandelaars en fietsers, maar alles is zo gestroomlijnd, dat we nergens op drukke (auto)wegen terechtkomen.  

We lunchen op een terras aan een prachtig meer, waar fluisterbootjes varen en gekanood wordt tussen de futen en waterhoenen door.

Regelmatig zien we een reiger staan of schrikken we een fazant op.

          

10 km voor het eind van de fietstocht nog een drankje en dan op de camping af.

              

Oppassen voor overstekende ganzen hier. De camping is ondertussen aardig volgelopen. Door de noordenwind was het vandaag wat koeler dan gister, maar nog steeds prima om te fietsen en op de terrassen  in het zonnetje was het ronduit genieten.

Camping De Drie Morgen, Zoetermeer

        

verder naar week 22