Zondag 26 januari 2020. Van Goes naar Nonancourt (Eure) Frankrijk. 500 km.

We kunnen weer op stap. Alle zaken, leuke en minder leuke afgehandeld. Half 10 rijden we bepakt en bezakt de straat uit. Mooi volgens plan. Morgen wordt er wind voorspeld langs de kusten van Zeeland, België en Frankrijk. Dat willen we voor zijn. Karren maar!

Een wazig zonnetje. 5°. Rustig  weer. Door de Westerscheldetunnel langs Oostburg en Sluis.  Bij St Anna ter Muiden België in en even later  de snelweg op rond Brugge.

           

Het is niet druk. Aangenaam rijden, zelfs wanneer de zon steeds meer vertrek laat gaan. Ongemerkt Frankrijk in. Duinkerken, Calais en Boulogne sur Mer passeren we.

            

Vanaf Boulogne een stukje tolweg tot Abbeville (€ 12,90). Lunchpauze met een view op de aire des Falanges. Hier is het wel winderig en guur.

Snelweg tot Rouen. Tomesita stuurt ons weer eens dwars dubbelbaans door de stad. Het gaat goed. Het zondagsverkeer voegt zich fluïde, dus we schieten lekker op.

Autoweg verder zuid langs Evreux tot bij de afslag naar Dreux, waar we voor de tigste keer het dorpje Nonancourt binnenrijden om naast een Engelse camper te eindigen op de ons inmiddels overbekende CP naast de Mairie. Terwijl een volgende GBcamper inparkeert, halen wij een frisse neus in het park rond de Mairie en het WO2  Memorial.

           

           

Het kacheltje snort. Tijd om te relaxen met een staartje wijn. Een prima 1e etappe.

Aire Municipal, Nonancourt, Eure, Frankrijk.

      

Maandag 27 januari 2020, van Nonancourt (Eure) naar Barbezieux Saint-Hilaire (Charente) 450 km.

Allebei moe en duf liggen we voor 10en te bed. Daardoor 6 uur wakker en op. Het regent al sinds gisteravond. Tegen 8en rijden we. Donker, nat en ochtendspits. Langzaam tot Dreux. Bijna licht,  tanken bij de Intermarché € 100 a 1, 439 ltr.

Rond Chartres. Thoffie op de CP van Marboué. Hier waren we  al eens. Mistroostig nu, maar wel droog.

Meest dubbelbaans over de N10 door Châteaudun en langs Vendôme naar Tours. Het regent pittig.

       

            

Péage tot Poitiers. Regen 8° en wegwerkzaamheden. Net als gisteren regelmatig Engelse campers op weg naar huis:  angstige Brexiteers?

De N10 is hier weer dubbelbaans. We verlaten de tolweg (€ 18,80). Tien km verder ligt de ingetoetste CP van Vivonne. Het is 1 uur. Te vroeg, te nat. Tijd voor de lunch op de eerstvolgende aire.

Van Angoulême zien we niets. Door de wijngaarden en gelige huizen gaat het er al wat zuiders uitzien, alleen het weer werkt niet mee. Toch  lijkt het wat minder te gaan regenen. Bovendien is de temperatuur van een constante 8° (ook vannacht) gestegen tot 10°. We houden hoop ;-)

We eindigen op de CP van Village Étappe Barbezieux-Saint-Hilaire. Ruime plaatsen net buiten het centrum. Helaas de regen zet door! Ik denk niet dat we nog buiten komen.

       

Aire de Camping-Car Barbezieux-Saint-Hilaire, Charente, Frankrijk.