Dinsdag 9 juli 2019. 1. Goes. Zomertrip Oost Nederland.

Inpakken en wegwezen! Het wordt tijd. Tenslotte is de camperrit door British Columbia Canada, alweer een dikke maand geleden. Bijna traditiegetrouw  voor de zomer, plakken we een paar afspraken aan elkaar. Het gaat weer zo snel,  dat we vandaag al vertrekken. De late lunch genieten we met uitzicht!

Rust. Een paar boodschapjes bij de Spar en afscheid. Paco komt na zijn werk langs en eet mee. Makkelijk,  de frietboer is open tot 7 uur. Salade erbij. Klaar!

2: CP Hansweert. € 0, geen sani, Zuid Beveland, Zeeland.

          

Woensdag 10 juli 2019. Hansweert-Schijndel.

Wat een genot, buitendijks aan de Westerschelde. Binnenvaartschepen nemen de bocht naar het kanaal door Zuid Beveland. Grote containerschepen onderweg naar of van Antwerpen. Het verveelt nooit. Voor vertrek wandel ik de punt rond.

Door Hansweert en langs het oude (inmiddels droge) sluizencomplex terug.

           

         

        

Libby staat vertrekklaar. Op naar Schijndel! We overnachtten al eens op de OP midden in het dorp. Deze keer kiezen we voor een landelijke camperplaats buiten de bebouwde kom.

Het is bewolkt, af en toe een drup. We amuseren ons binnen.

3. CP De Schootse Hoeve € 17, Schijndel, Noord Brabant.

           

Donderdag 11 juli 2019. Schijndel-Ressen.

We moeten warempel in de rij bij de sani. Van de 5 campers blijft er maar één achter. Door het Brabantse land naar Shinga-Lacros Biking Dutch. Terwijl wij aan de thoffie gaan geeft Lars onze E-folding bikes (ja ja, het is daar steeds drukker en internationaler) een grondige onderhoudsbeurt met extra aandachtspuntjes.

         

65 km tot boven Nijmegen. Daar vinden we een leuke CP bij een landwinkel. We moeten vooraan een poosje wachten. Er wordt gespoten in de boomgaarden. Het laatste stukje wacht tot een camper vertrekt. Inmiddels lunchen wij en bellen met vriend Theo in Nijmegen. Hij heeft hondenoppas, dus ziet ons graag komen.

Zo fietsen we even later weg door het groen. Weldra bereiken we het brede fietspad. Tis effe wennen op deze fietssnelweg, want er wordt inderdaad knoeterhard gefietst door speedalics, sportieve racers, mama's met een paar kinderen in de bak voorop en natuurlijk rijden er ook snorscooters. Wij voelen ons echte provinciaaltjes, maar gaan vanzelf ook harder, want overal heb je voorrang. Eerst de nieuwe Waalbrug over en daarna het Maas-Waalkanaal. Na 12 km bereiken we Dukenburg, de wijk waar Theo woont. Een paar uurtjes bijkletsen in de tuin, terwijl achterin, bij het bos aan, de meesjes af en aan vliegen.

          

Terug fietsen we wat rustiger. Stoppen bij de plaquette op de Waalbrug, die de 'Oversteek' wordt genoemd. Theo vertelde ons, dat er iedere avond een mars met licht ontsteken wordt gehouden. Ter herinnering aan de geallieerden, die hier september 1944 overstaken.

In Ressen  stoppen we ook bij het heel oude kerkje, kostershuis en pastorie.

Onverwacht heerlijk weer vandaag. Genieten bij de camper. Er foerageren nijlganzen, eenden en een reiger op het grasveld voor ons.

4. CP Landwinkel en fruitbedrijf de Woerdt € 12, Ressen, Betuwe Oost, Gelderland.

            

Vrijdag 12 juli 2019, Ressen.

'Rond de Linge' heet de tocht, die we willen fietsen. Helaas, al vroeg vallen de 1e regendruppels op Libby's dak. We slapen nog een uurtje door. De voorspellingen zijn niet best. De hele dag kans op misschien wel heftige buien met onweer. We overwegen het klompen (voet)pad rondom Ressen. Terwijl we ons klaarmaken betrekt de lucht. Dan maar snel op de fiets het dorp in.

Een paar spetters. Terwijl wij in de supermarkt onze inkopen doen valt een buitje. Droog terug. Vandaag kopen we  kersen aan een kraam bij de buurman. We zien de camper staan.

Een uurtje buiten in de zon, daarna is het voorlopig gedaan. Steeds grijzer en natter wordt het. Het regent een paar uur gestaag. Af en toe een bliksemflits en wat gerommel. Het valt allemaal nogal mee. De slagregens met overlast tot gevolg zijn net ten noorden van ons gepasseerd. De warmte is verdwenen. Nee, een wandeling of fietstochtje zit er vandaag niet meer in. Wij kijken Tour de France.

            

           

            

Zaterdag 13 juli 2019, Fietstocht 'Rond de Linge' 45 km.

Deze route voert ons door het Nationaal Landschap Rivierengebied tussen de Nederrijn en de Waal. Ertussen slingert het riviertje de Linge. Volgens het foldertje misschien wel de mooiste rivier van ons land. Wij fietsen meteen al pittoresk naar de Waaldijk. Ook meteen al zoeken naar de juiste knooppunten. De folder blijkt niet echt up to date. We zullen regelmatig moeten zoeken vandaag. Gelukkig biedt de door fietsknooppunten app van Leen steeds redding. Mooi is het bovenop de Waaldijk.

      

Bij het natuurmuseum, open 13 uur, in het Dijkmagazijn gluren we door de raampjes. Weg van de Waal fietsen we met zicht op de uiterwaarden buitenlangs Bemmel en Haalderen.

Bovenlangs Gendt naderen we kasteel Doornenburg.

Wat een pracht dit kasteel, waarvan de geschiedenis 700 jaar terug gaat. Buiten de poort grazen Lakenvelders en ligt een kleine beschutte kruidentuin.

          

‘T is weer even zoeken naar de juiste vervolgroute. Buiten het dorp een paar aardbeienkwekerijen. De aardbeien zijn te koop via een automaat.

Wij fietsen verder naar de Sterrenschans. Weer prachtig uitzicht op de uiterwaarden en Fort Pannerden.

Daar nemen we een kort kijkje. Draaien om en fietsen verder langs het 18e eeuwse Pannerdensch Kanaal, de verbinding tussen Waal en Nederrijn.

           

Aon de (Rijn)Diek' genieten we van een prima lunch, terwijl we de massale  aankomst van caravans op camping de Waay bekijken.

Rechts uiterwaarden, links het dorp Angerden met mooi oud kerkje en kerkhof voorbij.

Door het dorp Huissen - spreek uit Huussen - zuidwaarts. Het laatste stuk brengt ons door een modern tuinbouwgebied. In de kassen worden groenten en bloemen gekweekt.

        

            

Net voor de Linge ligt een tot in de puntjes verzorgd bloemrijk kapelletje Het blijkt in 1946  opgericht met als motto ‘Nooit meer oorlog’. Op deze plaats is in 1945 heftig slag geleverd. Nog steeds komen, vooral rond Bevrijdingsdag,  veel pelgrims naar de Lieve Vrouwe van de Betuwe.

         

Het spettert wat. Wij sjezen fullspeed door Bemmel. In Landwinkel de Woerdt rekenen we af bij Nico. Terug op honk gaat Leen meteen aan de slag. Sani en fietsen achterop. Ik poets het kotje. Dan met de beentjes omhoog. Precies op tijd terug. Er valt een buitje.

          

Zondag 14 juli 2019, Ressen - Giesbeek.

Een vrijwel droge koele dag is voorspeld. Wij worden wakker onder een kortstondig zonnetje. Toch gaan we niet voor vertrek het klompenpad rond Ressen lopen.

We willen nieuwe verten verkennen. Het wordt wat meer dan de ingetoetste 24 km. Vanwege de afgesloten N325 rond Arnhem rijden we over de volgende IJsselbrug, dichter bij het centrum. Op de snelweg komen we niet meer.

Nog voor 11en staan we. Mooi uitzicht over de Rhederlaag, een recreatieplas grenzend aan de Gelderse IJssel. Af en toe een bootje. Konijntjes grazen onder ons. Een eend komt nieuwsgierig aangewaggeld. Rustig, ook hier. Perfect met de heerlijke muziek van de Sandwich (Jacques Klöters) op de radio.

Een rondje plas lijkt ons wel. Een kilometertje of 6 schatten we in. Over de dijk Giesbeek langs.

      

Dan nog best een eindje tippelen tot veerpont De Veerstal.

Een vrolijke stuurman en schipper komen op ons belletje overgevaren. Voor een centje (€ 1 pp) zetten ze ons de Rhederlaag over.

Dat is een drukke overkant, zeg. Verscheidene campings. De snelweg vlakbij. Eén adverteert zich als een oase van rust. Ietwat overdreven.

We lopen inmiddels langs de IJssel. Daarover vaart ook een pontje, naar Rheden. Eén en al campings en betaalde recreatie strandjes.

        

Bij de zuidelijke oever van de plas zien we 2 terrassen. De laatste is super druk. Ha! 'IJs en zo' trekt al die klantjes. Ook wij laten ons verleiden. Mmm! Heerlijk!

De laatste kilometers slaat de vermoeidheid toe. Het is dan ook 10 km geworden. De receptie is open. De havenmeester schrijft ons in met NKC korting. € 15 en ook nog 2 thoffiebonnen bij  jachthaven bistro-café  De Bolder. Verdiend loungen op het terras!

5. CP Jachthaven 't Eiland € 16,50, Giesbeek, Gelderland.

           

Maandag 15 juli 2019,  Giesbeek. Fietsrondje Posbank.

Nog een grijze en koele dag. Prima fietsweer! Gister kregen we van de havenmeester het boekje: 16 fietsroutes to go in de regio Arnhem. Nr. 3 loopt geheel aan de overkant van de IJssel, maar met wat aanpassingen moet ie te doen zijn, denken we. Wij fietsen langs de uiterwaarden tot Doesburg.

        

Hier pikken we de route op. Dwars door dit mooie historische stadje, meest beroemd om de mosterd.

          

Aan de andere kant van het stadje is het pad langs de IJssel afgesloten. We worden helemaal teruggestuurd door de stad om buitenom op de route te komen. Doen wij, eigenwijs als altijd, niet. We zoeken zelf met behulp van een Doesburgse dame onze weg. Jawel. Over een laan met eiken omzoomd. En jawel. 3 (dríe) bomen hebben een lint omgeknoopt met de tekst: Pas Op! Processierups!

Ik denk meteen aan het leuke sonnet van Ilja Leonard Pfeijffers wat ik pas las:

In oude poëzie wordt er in gras gelegen, door een duister woud gezworven, gevreeën in de wei en onbedorven lyriek beleefd in ruisend struikgewas.

Daar moet je tegenwoordig dus enorm voor op je hoede zijn, voor die natuur. Processierupsen spuwen apenzuur. Er schuilt gevaar in elke levensvorm.

‘En dan: wat is natuur nog in dit land?’ schreef J.C. Bloem in argeloze tijden, toen musjes kwinkeleerden in een beuk.

Nu woekert wildernis in Nederland, vol dieren die je beter maar kunt mijden en echt gevaar, zoals de kans op jeuk.

Ilja Leonard Pfeijffer, 3 juli 2019.

De eikenlaan uit rijden we weer hoog en droog langs de IJssel. Nou ja droog! Het begint te spetteren.  Aan de overkant komt de kerktoren van Dieren in zicht. Een pontje brengt ons erheen.

          

          

De oprit van de pont gaat steil omhoog. Ik loop en gebruik de walk-assistence. Dat gaat faliekant fout. De fiets spuit weg en sleurt mij mee. Fiets valt om en ik ook. Vlak voor een auto. Schrik alom. De schade valt mee. Alleen het spiegeltje is kapot. Pas later komt de schrik en  voel ik de gekneusde hand, scheenbeen en knie. Bij de fietscontrole hebben we een nieuw display gekregen en die reageert erg fel. Een beetje té pittig.

Beteuterd fietsen we door Dieren. Het regent even gestaag. Regencape om. Geen open horeca, wanneer je het nodig hebt.

Pas in het bos (Nationaal Park Veluwezoom) zien we Eeterij de Jutberg. Gelukkig. We zijn helemaal verkleumd. Daarvoor moeten we midden op de gelijknamige camping zijn. De Maandag Pizzadag blijkt alleen van 5 tot 7 uur te zijn. Erger nog, de kok is even naar de supermarkt (onder lunchtijd!). Een gezin en wij moeten erg lang wachten op de (Doesburgse) mosterdsoep en uitsmijters. We blijven bibberig van de natte kou. Het moet gezegd. De kwaliteit van het eten is uiteindelijk  prima, maar verder geen topper.

Gelukkig is het inmiddels droog. We smokkelen een beetje en nemen een kortsluiting. Een mooie golvende bosroute.

We stijgen gestaag tot de bijna 90 meter hoge Posbank, de trekpleister van het Nationaal Park Veluwezoom.

Vanaf het uitkijkpunt heb je mooi zicht op het voor Nederland  best bijzonder reliëf.

De afdaling doe ik extra voorzichtig, want wat heftiger dan omhoog. Nog een uitkijkpunt.

Verder langs de schaapskooi en even verderop grappige houtsnijwerken.

We fietsen Rheden binnen. Leeftocht vergaren we bij de Coop. Langs de kerk er weer uit.

We zijn terug in het open rivierenlandschap.

Nog éénmaal met een pontje  de IJssel oversteken. Ook hier extra voorzichtig omhoog. Mijn rechterknie doet pijn.

De laatste kilometertjes onderbreken we met plezier bij IJs  en Zo. Dik verdiend vinden we. 50 km weggetrapt.

         

Dinsdag 16 juli, Giesbeek - Vorden.

Ook vandaag komen we niet op de snelweg. Tomesita zoekt de kortste route (per ongeluk op afgesteld). Zo voert ze ons door Giesbeek naar Doesburg. Ook veranderd in economisch, blijft ze ons compleet binnendoor over smalle landelijke weggetjes voeren. Wij vinden het niet erg.

         

27 kilometertjes slechts en we parkeren op de ruimtelijke CP voor Vekabocamping de Boomgaard. Het gaat een stuk beter met de gekneusde knie, maar toch hou ik me de rest van de dag gedeisd. Morgen is de jaarlijkse De Vervolg fietstocht. Het zou me spijten, die te missen. Leen fietst de bijna 5 km naar het dorp. Met de fietstassen vol boodschappen keert hij terug.

          

In de namiddag arriveert Babs met haar caravan. Nadat ze geïnstalleerd is op de camping, borrelen we samen de avond in.

CP De Boomgaard € 10, Vorden, Achterhoek, Gelderland.

         

Woensdag 17 juli 2019, Vorden. Fietstocht De Vervolg. (Vereniging Voor Oudgedienden Landelijk Gebied) 55 km.

Kwart voor 10 fietsen we met Babs naar Vorden centrum.

Bij het parkeren ontmoeten we de 1e deelnemers. Het is altijd een gezellige reünie. Nieuwe deelnemers worden makkelijk opgenomen. Binnen in Grand Bistro De Rotonde heb ik voor ik het weet een reuzenstuk appeltaart met slagroom voor mijn neus. Thee volgt even later. Ondertussen geroezemoes van jewelste. Willem vraagt onze aandacht en geeft uitleg bij de  fietsdag. Niet de achtkastelenroute, maar een vrije bewerking daarvan en zelfs nog 2 meer.

In een lange slinger vertrekken we. 30 man/vrouw maar liefst. Kasteel Hackfort voorbij scheren we langs Zutphen  richting Warnsveld, waar de 1e stop bij kasteel 'Het Velde' ons in 'De Tuin van Bezinning' brengt. Nog nooit van gehoord. Maar wat een prachtig indrukwekkend nationaal monument voor politiemensen die tijdens hun werk door ongeval of geweld om het leven zijn gekomen. Het kasteel dient als politie conferentie- en opleidingscentrum.

          

Verder door het Landgoed Huis de Voorst naar het dorp Almen.

 

        

In het buitengebied komen we aan bij Erve Boerkamp. Ons bammetje hebben we zelf mee, maar Herman, Willlemien en kleindochter verwennen ons met koffie, thee en naar keuze overheerlijke Doesburgse mosterdsoep of Gelderse groentesoep. We zijn er letterlijk stil van, zo genieten we. Daarna krijgen we uitleg over de veranderingen in het bedrijf. De overgang van melkvee en varkenshouderij naar recreatieboerderij (zie natuurhuisje en erve boerkamp) en de samenwerking met Natuurmonumenten. Tot slot maken we er nog een korte wandeling, waarbij Herman ons wijst op die ontwikkelingen.

          

         

Verder fietsend meanderen we door prachtig gebied langs verschillende landgoederen. O.a. Den Bramel, Het Enzerick, De Wildenborch, de Wiersse, Huize Onstein en tot slot Kasteel Vorden.

         

          

      

Willem zet er flink de sokken in, want we lopen wat achter op schema. Na dik 45 km fietsen we Vorden weer in.

Bij De Rotonde is de ontvangst weer hartelijk. Een deel van het lounge terras is voor ons vrijgehouden en de drankjes worden snel aangevoerd. Pindaatjes erbij. Perfect!

Willem wordt hartelijk bedankt voor de hartstikke leuke, interessante tocht. Een extra rondje van het huidige bestuur volgt. Er is een nieuw compleet bestuur en daarmee kan De Vervolg vervolgen. Geweldig!

De meeste mensen gaan op huis aan of naar andere afspraken. Een groepje van 7 blijft achter. Wij worden op het terras verwend met heerlijke,  creatieve gerechten in naar keuze heel of deel porties. Top gastvrijheid hier in de Achterhoek!

       

Donderdag 18 juli 2019, Vorden - Boskoop 140 km.

Betalen, dag zeggen bij Babs en op weg. Tot Doesburg vrijwel dezelfde weg terug en dan de snelweg op. Arnhem, Utrecht voorbij. De autoweg naar Alphen aan de Rijn. Een klein stukje Nweg, een zijweg en dan zien we het bordje al staan. De splinternieuwe CP is net een maand open. Volop ruimte. Vriendelijke ontvangst. Zoek maar een plekje. Wat info. Alle voorzieningen en wifi. Volgende week worden de douches en toiletten aangesloten. Wij kunnen gelukkig zonder. Leen fietst naar de dichtstbijzijnde super. Verder rustig. Morgen weer aktief.

          

          

           

CP De Scheve Schoffel € 16,50, Boskoop.

           

Vrijdag 19 juli 2019, Boskoop. Knooppunten fietsronde door het Groene Hart.

Gisteravond contact met mijn zussie. Ze vindt fietsen met ons leuk. We regelen parkeren bij de camper, maar wie komt er om half 11 aanfietsen? Ons Jenny! Ze heeft er dan al 26 E-kms opzitten.

Vanaf de CP kunnen we meteen  de knooppuntenroute  op voor een 'rondje Boskoop'.

Landelijk en Hollandser kan niet. Molens, waterlelies, gele dotters.

Door Zwammerdam.

Over de hefbrug en langs het Alpheria, containeroverslag. Ik herken niet veel hier van het Alphen aan de Rijn uit de jaren 90, 2 jaar onze woonplaats.

           

Gauw weer landelijk verder. Thoffiestop met gebak op een leuk terras bij Hazerswoude.  Aan het water uiteraard.

Westelijk passeren we Boskoop, slinger slanger tot Waddinxveen. Daar gaat het fout. Op een kruispunt wordt gewerkt, de knooppunten weg. Onduidelijke fietsomleidingen. Het fietspad rechtdoor stopt plotseling. We fietsen op een smalle drukke snelweg-aanrijroute. Verboden hier. Gauw omdraaien en kms zelf onze weg zoeken. Weer een bord: Welkom in  Waddinxveen voorbij en zo verder,  druk Gouda in. Balen!

Eindelijk een knooppunt. Gouda uit en weer landelijk naar de Reeuwijkse plassen, want daar weet Jenny een leuke pleisterplaats.

Het is al voorbij 2en. Druk op het terras van Het Vaantje. We rammelen. De drankjes zijn er gelukkig snel. De lunch duurt wat langer, maar we zitten heerlijk. Het zonnetje laat zich weer vol zien na een periode sluierbewolking.

Nog 11 km tot honk. Wij kunnen na 63 km  relaxen. Jenny fietst er nog 26 bij. De bikkel!

         

            

Zaterdag 20 juli 2019. Boskoop-Dordrecht.

Soms zit 't mee, soms zit 't tegen! 64 km, hooguit 3 kwartiertjes. We zijn er bijna. 7 km voor bestemming. Na Papendrecht is de A15 afgesloten. Alle verkeer moet deze afslag nemen. In de regen, onweer en bliksem vorderen we nauwelijks. Een dik uur  kijken we tegen hufterig verkeersgedrag aan. Doorrijden bij de rood kruizen en dan op het nippertje invoegen. Het blijft aan de gang. Dan wordt alles linksaf omgeleid en enkelen, waaronder wij gaan rechts. Dat had simpeler gekund voor ons. Voor de slagboom bij de jachthaven Dordrecht zien we het al. De leuke plekken aan het water alle bezet. Overnachten op de P tussen de aanhangers kan. Niks voor ons. Lage Zwaluwe, zuidelijk over de Moerdijk heeft ook een jachthaven CP. Dat doen we.

Dan wordt er op het raam getikt. De havenmeester. Kan ik u helpen? Hij heeft net een plekje vrij aan de haven. Onder de plu loop ik even met hem mee. Perfect!

Toch geen Lage Zwaluwe deze keer. Even later staan we met zicht op de bootjes. Een woonbootterras voor onze deur. Nu nog leeg. Het wordt droog, de zon laat zich voorzichtig zien.

We gaan er niet meer op uit. Er valt nog een paar keer nattigheid. Om 5 uur gerommel en een geweldige regenbui met kort hagel. Dan is het voorbij. Op naar een hete week!

CP Jachthaven Westergoot € 12,50 , Dordrecht. Zuid Holland.

        

Zondag 21 juli 2019 , Dordrecht. Fietstocht Biesbosch 40 km.

Gister kwam de havenmeester langs met info, waaronder een fietsknooppuntenkaartje van de Biesbosch. Makkelijker kan niet. Het 1e knooppunt is niet ver. We zetten  koers naar  het veer over de Nieuwe Merwede. Aan de rand van de bebouwde kom via de voet/fietsbrug over Het Wantij.  

We zijn er al bijna voorbij als ik een verwijzing zie naar een klein veer. Wat verstopt zit dat. Pas over 3 kwartier komt ie. We kijken nog eens goed op de kaart. Dit is het verkeerde veer.

Een paar honderd meter verder komen we aan het grote veer naar de Biesbosch. Ieder schikt in. We kunnen er zo op, net als een Spaans camperbusje, nog een auto en een paar fietsers. Het is schijnbaar zo druk door de dit weekend afgesloten A15.

Zo waterrijk. Mooi. We hebben al eerder de Biesbosch bezocht. Zowel op de fiets als per boot, maar het is weer geweldig.

       

We stoppen bij het bezoekerscentrum/Biesboschmuseum. We beperken ons tot het bezoekerscentrum en thoffie met lekkers op het terras.

          

         

Verder onderlangs het eiland. Wat een bloemenweelde. Paarse orchis. Geel Jacobskruiskruid en nog veel meer. Ganzen foerageren. Zwanen en meerkoeten  dobberen in het water.

Bij het Steurgat weer omhoog. Hier is nog akkerbouw en veeteelt. Een kraampje biedt bakjes kroosjespruimen. De 1e voor ons dit jaar.  

Weer aan de Nieuwe Merwede pauze en genieten van de scheepvaart.

Langs de rivier terug tot het veer. De pont ligt aan de overkant te laden. Weldra komt hij eraan en kunnen we mee. Zelfde weg terug tot de CP.

          

     

Daar rijden we een plaatsje vooruit. Weg van de vuilcontainers en, zo blijkt later, een luidruchtige groep après bateau op het terras. Terwijl ik al lekker onder de luifel zit fietst Leen naar de Turkse winkel in het buurtje achter de jachthaven. Ze hebben er ook heerlijke warme happen met feta, spinazie en tomaat/gehakt gevuld. Machtig en veel teveel. Vast morgen ook nog lekker.

          

Maandag 22 juli 2019, Dordrecht-Goes.

We hebben alle tijd, toch zijn we tamelijk vroeg op. Zodoende hebben we voor vertrek al veel voorbereid en schoongemaakt.

Na de Moerdijkbrug niet richting Roosendaal, maar via  Breda. Daar nemen we de afslag naar Ikea. In de camper hebben we uitschuif draadmanden in de keukenkastjes. Omdat  we thuis die luxe missen, laden we 6 draadmanden in. Nu maar hopen dat de huidige maten niet al te veel afwijken van  onze al oudere keuken.

       

            

In recordtempo is ons Libby uitgeladen en schoon. Bij de Deba blijkt het brandende oranje controlelampje voor een kapot remlicht te staan. Snel verholpen. Libby mag op adem komen tot eind augustus. Wij ook!

Ook deze keer hebben we in hoogseizoen genoten van mooi, meest verbazend rustig, Nederland.