Zomer 2016, Campertrip West Nederland.

Maandag 4 juli 2016, Campererf de Groot 10, Giessenburg.

Wat is camperen toch fijn. Een ochtendje doorwerken. Ondertussen nog even naar de tandarts (ik) en de Fysio (Leen) en weg zijn wij. Lunch nog in Zeeland op de P. Na een uurtje rijden slaan we bij Gorkum af.

       

Wat een mooi rustig plekje! Over de velden heen, zicht op de kerktoren van Shelluinen. In de relaxstand. Ik buiten, want het is heerlijk weer. Leen Tour de France. Helaas. Problemen met de satelliet. Hij probeert van alles, klimt het dak op, maar nee, geen ontvangst. Uiteindelijk na veel gepiel, ook nog contactspray op het draaigedeelte en dan doet ie et!

       

         

Dinsdag 5 juli, OP1, Vianen.

Helaas! Het weer is omgeslagen. Wind en wat regen. Geen fiets of wandelrondje vandaag door de Alblasserwaard. Het is een fijne plek op het Campererf. Wie weet keren we er nog weleens terug.

Na een half uurtje rijden staan we op de rand van P1 in Vianen. Campers mogen er 3 nachten verblijven. Morgen start hier de jaarlijkse fietstocht van De Vervolg. Kan niet beter dus. Het weer blijft minder. Weer waait een bui over. Eerst thoffie!

De stadspoort staat in de steigers. Er doorheen is het, zoals altijd, wauw! We hebben Vianen nu al verschillende malen bezocht. Het blijft bijzonder.

       

         

        

Woensdag 6 juli, OP1 Vianen.

Nog voor half 10 arriveert de eerste De Vervolgfietser al op de P. De rest volgt weldra. Zodra we compleet zijn, plus/min 20 man/vrouw kunnen we vertrekken. Langs de Lek gaat het naar Lexmond. Op het terras van de Gouden Leeuw gaat de thoffie met appelgebak er vlot in.

Onderweg krijgen we volop informatie over geschiedenis (Brederode en Napoleon), natuur, recreatie en agrarisch beleid. De volgende stop is bij Boerderij 't Lam. Een zeer hartelijke ontvangst. Terwijl de boer ons vol trots zijn supermoderne koeienstallen en melkrobot toont, verwent de boerin ons met een ijsje.

Voort gaat het weer. Molen De Huibert staat in volle glorie te pronken bij het water.

Terwijl we de lunch nuttigen in de Schaapskooi worden we vergast op smeuïge verhalen door de oud-voorzitter van de landinrichtingscommissie Vijfheerenlanden. Het geeft veel herkenning.

Voorbij Fort Everdingen fietsen we weer langs de Lek. Hier kunnen we goed de manier zien, waarop ruimte voor de rivier is gemaakt. Al peddelend over de Diefdijk bereiken we de stuw Hagestein

Het is niet ver meer naar Vianen. De markt is aan zijn laatste uurtje bezig. In het prachtige stadhuis krijgen we van Martin een laatste college over de geschiedenis van Vrijstad Vianen en de Brederodes. Heel interessant.

Na 40 km is het tijd voor een afsluitend drankje in de Ponthoeve. De eigenaar was ook commissielid en ook hij weet boeiend en humoristisch te verhalen over de ruilverkaveling en de verplaatsing van de boerderij, die zijn familie van melkveeboeren omturnde tot de bloeiende combi boeren en horeca.

Daarna verplaatsen we ons naar de eerste verdieping met uitzicht op de Lek én op de stallen met de melkkoeien van de Ponthoeve. Een supergezellige borrel en voor wie wil daarna een overheerlijk pannenkoekenmaal sluit deze informatieve en gezellige dag af.

       

Donderdag 7 juli, CP Broekhorn 10, Heerhugowaard.

Tussen Utrecht en Amsterdam wordt gebouwd voor de toekomst. Tussen de futuristische zakenpanden houdt een traditionele molen stand.

          

Langs Amsterdam door de Zeeburgertunnel. Bij Purmerend verlaten we de snelweg en rijden door de Beemster.

     

Wat is het veranderd en volgebouwd rond Alkmaar en Heerhugowaard. We kijken onze ogen uit. Ook de jachthaven en CP oogt splinternieuw.

Na de middag fietsen we 4 km naar dierbare campervrienden. Een warme ontmoeting.

        

Vrijdag 8 juli, CP Broekhorn.

Het is bewolkt en het waait. Door Sint Pancras op de fiets naar Alkmaar. Het is zoeken door de wijken om op de fiets het huis van vriendin te bereiken. Niemand thuis. Jammer!

       

Regen. Het blijft niet bij een paar druppels. Geen zin in verder fietsen of binnenstadbezoek. Voor we de camper bereiken hoost het.

            

Zaterdag 9 juli, Gouda, CP Klein Amerika 8 voor 24 uur (zondag vrij, dus kaartje geldig tot half 2 maandag).

Voor vertrek nog een bezoek aan onze (nu west) Friese vrienden. Een traantje en een vette lach. We delen de camperherinneringen.

Daarna zet Leen snel de fietsen op het rek. Zo snel, dat hij zijn vinger tot bloedens toe tussen het stuur knijpt. Ondertussen kuis ik het kotje en zet alles klemvast. Iets over 12en weg. Het is ons vergeven.

In de jaren 80 van de vorige eeuw (wat klinkt dat lang geleden) woonden we in Alkmaar en verhuisden naar Alphen aan de Rijn. Vandaag passeren we beide steden. Allebei uitgedijd en de wegen aangepast aan de moderne tijd.

       

       

In Gouda rijden we achter 2 campers aan richting CP. We vrezen het ergste. 30 plaatsen zijn gauw vol op een internationaal geliefde plaats. We mazzelen. De Duitser voor ons slaat iets te vroeg af. Het buscampertje rijdt rechtdoor. Zo kunnen wij het allerlaatste plekje bezetten. Pff!

Het centrum van Gouda is vol op deze drukkend warme zaterdagmiddag. Winkelende Gouwenaars en toeristen mengen zich. De zaterdagmarkt verhoogt de feestvreugde nog. Wij hebben het al gauw gezien. Lekker met de beentjes omhoog.

        

      

Zondag 10 juli, CP Gouda.

Fietstocht Gouda-Reeuwijkse plassen. Overal water,  Bootjes alom.

Het één nog romantischer dan het andere. Overhangende hortensia's. Waterlelies, gele plomp.

Eenden, ganzen, zwanen, waterhoentjes. Zelfs nog met jong.

      

In Reeuwijk ontmoeten we mijn zus. Zij is van Nootdorp komen fietsen. We genieten een heerlijke lunch op een terras aan het water. Nog een drankje in Gouda op de markt. Daarna scheiden onze wegen zich weer. Gezellig.

        

Maandag 11 juli, Campererf de Feijter 10,50, www.campererfdefeijter.nl Zaamslag, Oost Zeeuws Vlaanderen

Prima stads camperP mét voorzieningen in Gouda. Dat er maar meer steden mogen volgen. Bijv. in Goes op het Molenplein. De laatste etappe voert ons langs Rotterdam via de eilanden naar Goes.

        

        

Dat is echter nog niet het einde van deze trip. De vuile was deponeren we in huis. We nemen een douche en voort gaat het. Leen in de camper en ik in I.T. Door de Westerscheldetunnel eindigen we op het bekende campererf. Ook hier plannen we familiebezoek in combi met fietstochtjes. Genieten van de ruimte.

Maar ook al een fietsrondje naar 't durp.

          

         

Dinsdag 12 juli, Campererf de Feijter, Zaamslag.

Een fietsrondje langs gehuchten is het plan. Onderweg familiebezoek. Hoek van den Dijk, Reuzenhoek. De lagere school is woonhuis geworden.

Door de polder naar De Val en verder tot de Griete.

Grote containerschepen passeren achter de Scheldedijk.

Buitendijks fietsen we naar Terneuzen.

      

          

Een paar boodschapjes in het centrum.

Boven de Otheense Kreek pakken donkere wolken samen. Een hoosbui. We kunnen schuilen in het overdekte winkelcentrum Zuidpolder.

        

Een gezellig uurtje bij (schoon)zus. De rest van onze gehuchtentocht: Spui, Magrette, Steenovens, Zaamslag-Veer zal moeten wachten. Het weer blijft onbestendig. Met full power sjezen we de kortste weg terug.

             

Woensdag 13 juli, thuis.

Libby, ons mobiele huisje mag alleen achterblijven op het Campererf en gaat ook nog gasten ontvangen voor een nachtje. Wij laden voedsel, kleding, was en apparatuur in IT. Fietsen nog achterop. Het kan! Dat weten we nu. Over 2 weekjes halen we haar weer op. Ondertussen zullen we ook nog wel een paar keer poetsen, zodat ze spic en span de vernieuwde stalling in kan.