1. Goes
2. Zaamslagveer
3. Grobbendonk
4. Den Bosch

5. Goes
Door familieomstandigheden is de geplande voorjaarsreis naar ItaliŽ niet doorgegaan.

 

Juni 2013: Op naar den Bosch

Eigenlijk niet van plan een verslag van dit mini camper tripje op de website te zetten, maar ja, het bloed kruipt schijnbaar toch, waar het niet gaan kan!

Tussen het mantelzorgen door, zullen we in de Bosch de avondvierdaagse lopen met de akkjes, adoptiekleinkinderen (we zijn sinds enige tijd geadopteerd als grootouders, een cadeautje).

 

Zaterdag 1 juni 2013, Campererf fam. de Feijter, Zaamslag, Zeeuws Vlaanderen.

Toch nog onverwacht snel nemen we de kuierlatten. Na een ochtendje flink doorpezen, rijdt Leen klokslag 1 uur Libby voor en arriveren we in de namiddag op het bekende plekje.  HŤ, hŤ, even bijkomen! 

 

Zondag 2 juni 2013, CP Grobbendonk, BelgiŽ.

Na een rustig vertrek met een tussenstop in Terneuzen, weten we nog steeds niet welke route te kiezen. Door BelgiŽ, ja, maar verder? Ik heb geen zin in snelweg, zegt Leen. Onderlangs Antwerpen, lijkt ons een leuke route. We toetsen een CP in. Willebroek, vlakbij Mechelen.

Naar Hulst, de grens over in Kapellebrug. Het is een prachtig zonnige dag. De natuur groen, in volle lentetooi. We rijden dwars door St Niklaas. Wat is het centrum mooi! Jeugdherinneringen. Een frietje op de markt na een zondags rondritje in de Fort Taunus. 50 jaar geleden. Mijn ouders voorin. Mijn broers, zusje en ik achterin. In Temse over de Schelde.

We rijden Willebroek voorbij. Een eindje verder in Boom, moet een CP aan de Scheldeoever zijn, in een recreatiepark. Het blijkt er overvol. Campers en auto's. Veel wandelaars. Heel jammer. Verder maar. Binnendoor naar de mooie klokkenstad Lier. We fietsten van hier al eens langs de grote en kleine Nete. We vinden de CP zonder problemen, maar helaas, ook deze mix-parking is overvol! Een eindje verder in Grobbendonk is weer een CP. Gereserveerde plaatsen op een P voorbij de brandweer aan de rand van het dorp. De frituur en een terras op loop afstand. Helemaal goed voor vandaag. Er staan al 2 campers, maar verder is het ruimtelijk en rustig. De mannen kletsen meteen een uur weg. En de vrouwtjes? Die zitten lekker te lezen in hun huisje!

 

Maandag 3 juni 2013, CP Grobbendonk. Fietstocht door de Antwerpse Kempen 37 km.

Grobbendonk, 9ļ C, gevoelstemperatuur 8ļC geeft de weatherchannel aan. Ook nog bewolkt. Dat valt tegen. Ik wil fietsen, Leen heeft in eerste instantie helemaal geen zin, maar laat zich gelukkig overhalen. We kunnen meteen op de knooppuntenroute Antwerpse Kempen. Net over het kruispunt is een kaart. Fluks zetten we een route uit en noteren de nummers op een papiertje. Makkelijk! We fietsen heerlijk door het groen en komen al snel bij de ruÔne van OLVr. de Troon. Samen met het beschermd dorpsgezicht een mooi plaatje.

Wat verderop is bij kapel het Heike een picknickplaats gemaakt.

We verlaten de route en fietsen het centrum van Herenthals in. Een bijzondere langgerekte markt met zijn stadhuis? of toch een kerk? Hier geen fietsbordjes te bekennen.

Op het gevoel zoeken we onze weg, passeren het begijnhof en scoren nog 3 meloentjes voor een euro. We fietsen een klein stukje langs de kleine Nete, maar helaas er is wel en wandelroute maar geen fietspad.

Wij moeten kilometers langs de drukke weg naar Kasterlee tot we bij het volgende knooppunt zijn. Daarna is het nog niet veel beter. We passeren Bobbejaanland. Pas langs het Albertkanaal fietsen we weer rustig. Dit rondje hadden we ons wel kunnen besparen! De jachthaven en onderlangs Herenthals komen we met een bochtje weer aan bij onze Libby. Ze ontvangt ons warm. Inmiddels schijnt de zon regelmatig.

We vinden het genoeg voor vandaag en blijven lekker nog een nachtje hier op dit superrustige camperplekje.

 

 

Dinsdag 4 juni 2013, Camping FF-R-UIT, De Locatie, Vlijmen,, stadscamping voor den Bosch. 

Het is koud en bewolkt bij vertrek uit Grobbendonk. Maar eenmaal in Nederland schijnt de zon.

De camping is onderdeel van een zorgboerderij tbv jeugdhulpverlening. Een idyllisch plekje bij recreatiepark het Engelenmeer. Achter een groene wal horen we het verkeer op de A59 razen. Het is een zeer simpele camping. We staan helemaal alleen op een met gevlochten twijghout omheind grasveld. Gelukkig blijft het de komende week schitterend weer, dus geen enkel probleem. Via de fiets route zijn we in 15 minuutjes in de stad. Vanavond de eerste wandel etappe, nu eindelijk blote buiken weer! Dwz uit de wind en in de zon!

De 1e etappe zit er op! Wat een bikkels zijn die kinderen! We zijn ook best wel trots op onszelf. Eerst 5 km fietsen naar Maria. Daar lekker soep met broodjes en dan met zijn allen, de kinderen achterop, nog eens 5 km fietsen naar het startpunt van vandaag. Wat een drukte en chaos daar! Alle scholen van heel den Bosch verzameld plus begeleidende ouders en opa's en oma's, Dat maakt werkelijk duizenden deelnemers. We starten dan ook maar langzaam op. Gelukkig komt de gang  er uiteindelijk wat in. Na 2 uur !!! zijn we weer bij de finish. Daar wacht de beloning. Lekkers en ballonnen. En dan op de fiets door den Bosch naar Maria sjezen en weer terug naar de camping. Ik zei al: Allemaal bikkels!

 

Woensdag 5 juni 2013, 2e dag avondvierdaagse den Bosch.

Gisteren wandelden we in Noord. Vandaag starten we in Oost. Maria woont aan de zuidgrens van het centrum. Het is een stuk minder ver fietsen. Dat is maar goed ook. Kapot waren we, maar na een goede nachtrust en een dagje luieren in de zon zijn we er helemaal klaar voor. De kinderen hebben er ook zin in en dartelen vrolijk om ons heen. Het is weer een groene route langs recreatieplas Oosterplas (gister, hoe kan het anders om de Noorderplas). Afijn, het is een eitje, vandaag. Al een halve medaille verdiend!

 

 

Donderdag 6 juni 2013, dag 3

Wederom een stralende dag. Na schooltijd ontmoeten we elkaar bij Maria thuis en fietsen met de kinderen achterop terug naar de camper. Hier kunnen de kinderen een poosje spelen en eten we pannenkoeken. Dan is het al snel weer tijd om naar het startpunt van vandaag te fietsen. Dat ligt halverwege op de route tussen de camping en Maria. Vandaag lopen we door het groen in west. De start verloopt weer erg traag.  We verbazen ons wat over de enorme vrijheid, die sommige kinderen krijgen, zonder enige correctie rennen ze door privťtuinen. Ook weer niet zo gek als je ziet hoe asociaal sommige ouders zelf zich gedragen. Gelukkig wel uitzonderingen. Over het algemeen is de sfeer heel relaxt. Luna en de meiden amuseren zich al lopende met een waterballet, terwijl Amaru een studie maakt van de verkeersbegeleiders en het geleerde meteen in praktijk brengt. Alweer 5 km zonder zeuren. Top!

 

Vrijdag 7 juni 2013, dag 4

Het zit er op. De medailles zijn binnen!

Geen onverdeeld genoegen. Maria heeft dienst bij het drankenkraampje van de school. Daardoor kan ze vandaag tot haar spijt zelf niet mee lopen. Leen loopt met Amaru en groepje mee, ik met Luna. De verantwoordelijkheid drukt zwaar. Het is zo'n massagebeuren. We starten op de Parade in het centrum, lopen een mooie route door een natuurgebied buiten de wallen tot het Zuiderpark waar de kraampjes staan. Hier worden ook de medailles uitgereikt. Tadaa!!!

Dan gaat het achter de muziek aan, terug naar de Parade.

Als we elkaar weer gevonden hebben, leiden Luna en Amaru ons al zingend over de pet van tante Jet naar de ijssalon. Zo dat is verdiend!

 

 

 

Zaterdag 8 juni 2013, thuis

Het is nog steeds heerlijk weer. Terwijl Leen uitslaapt, wandel ik een rondje. Evengoed nog snel vertrokken. Kwart over elf rijden we de straat in. In no time is de camper leeg,  schoon en gestald. Hoelang? We weten het niet. Een ding is zeker, zodra we er weer op uit kunnen, melden we ons!

 

Fietsen in Zeeland