PLANNEN waren er al een poosje, maar van een stukje op de site was het nog niet gekomen. Na onze Zwarte Zee reis dachten we aan een najaarsreis naar Sicilië. Dit eiland bezochten we al eens met de caravan, maar er is daar voor ons nog genoeg te ontdekken. Bovendien is camperen toch een ander verhaal. Toen we echter van onze vrienden vernamen, dat zij oktober/november een maand in een huis in Manta Rota gaan verblijven koste het ons geen enkele moeite de steven te wenden. Zo wordt het weer Frankrijk, Spanje, Portugal.

Onbekende paden vinden wordt steeds lastiger. We gaan ons best weer doen. Iedere reis is tenslotte steeds weer uniek. Deze keer denken  we Frankrijk via het binnenland noordzuid te doorkruisen. Spanje ergens vanaf de Pyreneeën schuin door te steken. Langs Madrid richting Mérida. Op deze manier komen we ongeveer in het midden Portugal binnen. Direct afzakken naar de Algarve of eerst nog wat cruisen. De tijd zal het leren. In totaal hopen we 3 maandjes onderweg te zijn.

 

Zaterdag 8 september 2018, Campererf de Feijter, Zaamslag, Zeeuws Vlaanderen.

Wat hebben we een drukke en hectische week achter de rug. Op de valreep nog stressvolle familieperikelen en medische zaken, die oa een medicijn met, voor mij, bijwerkingen brengt. Pas gistermiddag, terwijl de camper al voor de deur staat, andere pillen gekregen en fiat om toch te vertrekken. Ook nog een logé vannacht. Vriendin is echter zo vertrouwd dat dat geen extra stress brengt, maar gezelligheid. De dag begint relaxed. De laatste spulletjes gaan de camper in. Een laatste wasje en het huisje in schone waakstand gebracht. Na afscheid van vriendin en  buurtjes zijn we vertrekklaar.

Via de deze week geopende turborotonde op de Sloeweg sjezen we op de vandaag tolvrije Westerscheldetunnel af.

Niet veel later installeren we op de vertrouwde stek in de polder. Het is daar volle bak. De CP is lovend vermeld in het dit voorjaar verschenen boekje 'de 100 mooiste camperplaatsen in Nederland' en kortgeleden op de site Topplaats.com geplaatst. Deze voor Ellen en Piet positieve surprisevermeldingen werpen kennelijk hun vruchten af.

Na de lunch fietsen we ons afscheidsrondje langs tante en broers. Daarna hebben we beiden nog een aantal klussen te doen. Het is half acht in de avond voor we ietwat (over)vermoeid achterover kunnen leunen. Pfff!

          

verder naar week 37