Zaterdag 2 september 2017, CP Jachthaven de Turfvaart (€ 15), Etten-Leur, Noord Brabant.

De afgelopen week treffen we al wat voorbereidingen voor ons aanstaand vertrek op zondag. Vrijdag gaan we flink los. De geselecteerde kleding en schoenen verdwijnen in een rijtje internationale supermarkttassen. Hetzelfde gebeurt met de houdbare voedselvoorraad. Leen heeft de doosjes met snoertjes ed ook al 'voor de pak'. Tussendoor worden baard en haren gekortwiekt, al naar gelang van toepassing uiteraard! Ook de vertrekschoonmaak van het huis is al aardig op gang. Inmiddels is het duidelijk. We wachten niet tot zondag, maar vertrekken morgen al. Fris uit de veren! Meteen de bedden afhalen en de laatste was draaien. Ondertussen haalt Leen de camper op en begint de grote verhuismarathon. De inhoud van de tassen verdwijnt in de kastjes. De koelkastspullen idem dito. De laatste schoonmaakklussen en wat verder nog aandacht behoeft gedaan. Ineens zijn we klaar! 12 uur rijden we de straat uit. Op naar Hansweert! Natuurlijk te mooi om waar te zijn. Een zonnig weekend, dan staat het vol. De 5 plekjes vormen een internationaal camperparkje, Nederland, Duitsland, België en warempel een Fransman.

         

In Hoogerheide bij Bergen op Zoom verschaft de gemeente een gratis CP aan de rand van het dorp. Op de foto oogt het aardig. Groen en aan verschillende fiets- en wandelroutes. De Kalmthoutse Heide op anderhalve kilometer. Eerst maar lunchen. Er rijdt best veel verkeer op de straat tegenover. Als ik moe ben werkt dat onrustig. Voor Leen telt zwaar dat hier geen tv-ontvangst mogelijk is, terwijl hij nou net zo lekker relaxt bij de Vuelta.

We rijden weer. 40 km verder vinden we alles wat we wensen. Wifi, bootjes voor de deur én satellietontvangst. De nazomerreis 2017 is van start!

  

verder naar week 36